Російські окупанти вигадали ряд фейків, щоб дезорієнтувати українців. ПЕРЕЛІК

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Російські окупанти вигадали ряд фейків, щоб дезорієнтувати українців. ПЕРЕЛІК
image
Яна Горчинська / 05.03.2022 / 0 Коментарів

Управління СБ України у Волинській області на своїй офіційній фейсбук-сторінці склало перелік фейків, які вигадали російські окупанти, щоб дезорієнтувати українців, - ідеться на сайті Волинської ОДА.

«Коли ворогу не вдається захопити бажане, він починає воювати фейками. Це теж зброя, але її можна легко зупинити: просто припиніть поширювати неперевірену інформацію», – йдеться в повідомленні.

Отож, що нового/старого вигадали російські окупанти, щоб дезорієнтувати українців?

  • Очікуємо вкиди про діяльність «секретної тюрми СБУ/ЦРУ» на українській території. Нібито її ув’язнені, котрі потрапили в полон ЗСУ, передадуть відео з тюрми. А от роль «ув’язнених» для цієї постановки візьмуть на себе бойовики ОРДЛО із колишніх військових дезертирів чи злочинців.

Можемо підказати окупантам: не витрачайтеся на постановку та акторів! Беріть будь-яке відео ваших вояк з полону – ми ділимося ними щодня і в дуже великій кількості! І там є чимало цікавого для Гааги!

  • У соцмережах вороги створюють безліч фейкових сторінок українських органів влади. А на них – нібито наші посадовці чи військові під загрозою фізичного насильства закликають співпрацювати з окупантами чи розповідають про капітуляцію Києва.

На всяк випадок нагадуємо, що мер Куп'янська, який хотів «здати» місто російським загарбникам отримав підозру від СБУ у той же день.

  • Ворог ретранслює росТБ через захоплене телекомунікаційне обладнання у Херсоні та Мелітополі. Вмикати й слухати цю пропаганду не варто - шкідливо для здоров’я. Як і читати російські методички з «правилами для звільнених територій України», котрі поширюють на окупованих територіях.

Довіряйте перевіреним та офіційним джерелам! Вони регулярно повідомляють оперативну інформацію про перебіг війни, втрати ворога, результати бомбардувань українських міст і шалений спротив наших захисників.

Щоб не пропустити найважливішого – підписуйтесь на наші новини у зручному для вас форматі: Facebook та Telegram   

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *