росіяни вивезли вже майже пів мільйона тонн зерна із окупованих територій

  • Головна
  • НОВИНИ
  • росіяни вивезли вже майже пів мільйона тонн зерна із окупованих територій
image
Оля Коновалова / 30.05.2022 / 0 Коментарів

Із тимчасово окупованих територій загарбники вкрали майже пів мільйона тонн зерна.

Про це розповів перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький в ефірі національного телемарафону.

"Бачимо, що близько пів мільйона тонн зерна вкрадено. Є факти з усіх тимчасово окупованих областей – Херсонської, Запорізької, Луганської, Донецької, а також Харківської. Вони їдуть або в росію, перш за все з Харківської, Донецької, Луганської областей, або через тимчасово окупований Крим - із Запорізької та Херсонської областей", - сказав Висоцький.

Він також висловив побоювання, що росіяни можуть викрадати й новий урожай озимих культур.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Чи зможе українське зерно потрапити на світовий ринок?

"Ми сподіваємося, що до початку збору, який у південних регіонах розпочнеться буквально за декілька тижнів, все-таки вдасться перемогти і деокупувати ці території", - додав заступник міністра.

За його словами, загарбники пробували реалізувати викрадене зерно у Єгипті та Лівані, однак ці країни відмовилися купувати такий товар. Крім того, зафіксовані кораблі росіян із українським зерном у Сирії.

Висоцький повідомив, що Україна постійно обговорює проблему експорту свого врожаю до інших країн із ООН, із країнами ЄС, Великою Британією, США, з країнами-імпортерами зерна. На його думку, відновити експорт через українські морські порти можна завдяки використанню військових конвоїв. Іншим варіантом відновлення безпечного експорту є забезпечення України достатньою кількістю протикорабельної зброї, щоб гарантувати відсіч російському морському флоту.

Нагадаємо, що навіть з космосу видно як росія краде українське зерно.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *