Росіянина оштрафували за переказ сну із Зеленським

image
Назар Тарадюк / 13.12.2022 / 0 Коментарів

У російському місті Чита суд оштрафував чоловіка за переказ у соцмережі сну з президентом України Володимиром Зеленським.

Про це повідомляє «Сибір. Реалії» (проєкт «Радіо Свобода»).

26-річний Іван Лосєв із підписниками в Instagram поділився сном про те, що його мобілізували та відвезли до тренувального табору.

«Цієї миті туди вриваються ЗСУ на чолі з Зеленським, усіх скрутили, збираються розстрілювати, і цієї миті Зеленський проходить повз мене й каже: "О, я твої сторіси в інсті бачив, Слава Україні!". Я йому відповідаю: "Героям Слава"... Він каже: "Так, його відпустіть, інших — розстріляти"... Я йому кажу: "А можна з вами селфі для інсти зробити?" Зеленський каже: "Можна"», — згадував Лосєв.

Згодом з'ясувалося, що за сторінкою чоловіка стежили працівники федеральної служби безпеки росії. За його словами, працівник ФСБ зателефонував йому на робочий номер і сказав, що «є підстави вважати, що він дискредитує зс рф». У відділку йому показали матеріали справи, у якій були описи його заяв в Instagram.

Крім переказу сну, працівники ФСБ записали роздуми чоловіка про мобілізацію в росії: «Скільки там планується мобілізувати? 300 тисяч? Мільйон? І пофіг, перемогу українців ця ганьба ніяк не відтягне. У в'язниці краще, ніж HIMARS, що летить на твоє рашистське [обличчя]».

Судове засідання у справі відбулося 8 грудня, але Лосєв його проспав. Каже, що його не повідомили про дату засідання належним чином. Тепер він має сплатити штраф у 30 тисяч рублів (приблизно 17,6 тисячі гривень).

Нагадаємо, після повномасштабного вторгнення росії до України путін підписав закон про позбавлення волі до 15 років за «фейки про російську армію». 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *