Розміщення ядерної зброї у білорусі: розвідка відстежує ситуацію

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Розміщення ядерної зброї у білорусі: розвідка відстежує ситуацію
image
Назар Тарадюк / 29.03.2023 / 0 Коментарів

Можливе розміщення російської ядерної зброї в білорусі контролює українська розвідка разом з партнерами.

Також відстежують ситуацію у самій росії. Про це інформує пресслужба ГУР з посиланням на представника розвідки Андрія Черняка.

"Ми контролюємо ситуацію, яка відбувається на території білорусі, зокрема, де розташовані російські підрозділи (щодо розміщення ядерної зброї - ред.). Контролюємо ситуацію і всередині росії. Це в пріоритеті не тільки в українських спецслужбах, а й у світового співтовариства. Тотальний контроль", - каже Черняк.

За його словами, наразі "ми бачимо інформаційну акцію на рівні заяв та слів, не більше". Черняк додав, що це черговий шантаж окупантів.

Нагадаємо, 25 березня президент росії володимир путін оголосив, що росія розмістить тактичну ядерну зброю в білорусі, сховище для неї мають підготувати до липня. У НАТО назвали ядерну риторику росії "небезпечною та безвідповідальною", а США зазначили, що не бачать жодних ознак підготовки росії застосувати ядерну зброю. 

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель вбачає у можливому переміщенні російської тактичної ядерної зброї у білорусі загрозу європейській безпеці. Франція закликала до скасування угоди про розміщення російської тактичної ядерної зброї у білорусі.

У Раді безпеки рф заявили, що росія має унікальну зброю, здатну знищити навіть Америку. У білорусі заявили, що, погоджуючись на розміщення російської тактичної ядерної зброї на території країни, вони нібито вживають "вимушених дій у відповідь" щодо зміцнення власної безпеки та обороноздатності і ніяк не порушують Договір про нерозповсюдження ядерної зброї.

Президент США Джо Байден заявив журналістам, що він стурбований планами росії розмістити тактичну ядерну зброю в сусідній білорусі.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *