Розтрата бюджетних коштів «Ковельводоканалом»: відкрили «кримінал»

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Розтрата бюджетних коштів «Ковельводоканалом»: відкрили «кримінал»
image
Назар Тарадюк / 28.08.2023 / 0 Коментарів

Службові особи комунального підприємства «Ковельводоканал» в умовах воєнного стану в період березня-квітня 2023 року, як встановило досудове розслідування, розтратили бюджетні кошти під час проведення закупівлі екскаватора-навантажувача JCB 3СХ SITEMASTER, 2023 року випуску.

Про це йдеться в ухвалі Ковельського міськрайонного суду від 16 серпня, - пише КовельMedia.

Відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань 2 червня 2023 року за №42023032110000034 за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та розпочали досудове розслідування. Згідно санкції, такі дії караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

31 липня призначили судову транспортно-товарознавчу експертизу, а 14 серпня надіслали запит «Ковельводоканалу», яким керує Юрій Рибачок, з метою надання для проведення огляду екскаватора-навантажувача. Однак вже наступного дня, тобто 15 серпня, слідство отримало відповідь від керівництва комунального підприємства з відмовою в добровільному наданні транспортного засобу для огляду.

"Необхідність проведення огляду екскаватора-навантажувача JCB 3СХ SITEMASTER, 2023 року випуску, із залученням спеціаліста зумовлена потребою встановлення обставин, що мають істотне значення для подальшого проведення досудового розслідування кримінального провадження №42023032110000034 від 02.06.2023 року", – йдеться у клопотанні слідчого Ковельського районного управління поліції

Слідчий суддя Ковельського міськрайонного суду Сергій Панасюк задовольнив клопотання та зобов’язав відповідальних осіб «Ковельводоканалу» надати доступ до екскаватора-навантажувача, який знаходиться у Ковелі на вулиці Геологів, 2.

У квітні 2023 року цей новенький екскаватор доставили «Ковельводоканалу».

Як офіційно повідомляла Ковельська міська рада, на його придбання з міського бюджету виділили 4,3 мільйони гривень. Підприємство провело тендерну закупівлю, придбавши екскаватор за 4 284 000,00 з ПДВ.

У квітні транспортний засіб оглянули міський голова Ігор Чайка та його перший заступник, лучанин Тарас Яковлев.

"Виникла виробнича необхідність підсилити такою спецтехнікою УВКГ «Ковельводоканал». Його наявність дасть змогу скоротити трудовитрати, час виконання аварійних та планових ремонтних робіт", – сказав мер.

Начальник «Ковельводоканалу» Юрій Рибачок подякував очільникам міста за підтримку та фінансове забезпечення.

До речі, у листопаді 2022 року такий самий новий, сучасний екскаватор, тільки за значно меншою ціною, отримало підприємство теплових мереж «Ковельтепло».

"Дякую нашим спеціалістам управління економічного розвитку та торгівлі Ковельського міськвиконкому за те, що участь у проєкті стала можливою й увінчалася результатом: машина для громади, вартість якої становить 2 млн 336 тис. 733 грн і яку передали USAID, - у нас", - – написав тоді на своїй сторінці у Фейсбук міський голова Ігор Чайка.

Отже, маємо два нових однакових екскаватори: у «Ковельводоканалу» коштує 4 284 000,00 грн з ПДВ, а в «Ковельтепло» – 2 336 733,00 грн…

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *