Сейм Литви визнав дії росії геноцидом українського народу

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Сейм Литви визнав дії росії геноцидом українського народу
image
Оля Коновалова / 10.05.2022 / 0 Коментарів

Сьогодні, 10 травня, Сейм Литовської Республіки ухвалив рішення, яким визнав масштабну війну в Україні, яку розв’язала росія, – геноцидом українського народу.

Про це повідомила заступниця голови Верховної Ради Олена Кондратюк.

Так, сьогодні віцеспікерка Верховної Ради виступила перед парламентарями Сейму.

Вона нагадала виступ голови литовського Сейму Вікторії Чміліте-Нільсен у Верховній Раді, яка тоді заявила, що напад росії на Україну стався тому, що у 2014 році Захід не зупинив російську федерацію. Проте Захід має зробити це зараз.

– Щойно, після мого виступу у Сеймасі Литви, мала особливу честь бути свідком ухвалення історичного рішення про визнання дій рф в Україні – геноцидом українського народу! Рішення прийнято одноголосно! – сказала Олена Кондратюк.

Раніше, 21 квітня парламент Естонії визнав військові дії Росії в Україні геноцидом. Таке саме рішення ухвалив і Сейм Латвії. 28 квітня Палата громад парламенту Канади одностайно підтримала постанову, якою визнала масові вбивства та катування українців російськими військовими геноцидом українського народу.

Натомість у Білому домі повідомили, що процес розслідування факту геноциду в Україні триватиме кілька років. А колишній президент США Дональд Трамп також назвав дії російської армії в Україні геноцидом українського народу.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *