Сербія хоче допомогти з відбудовою зруйнованих українських міст

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Сербія хоче допомогти з відбудовою зруйнованих українських міст
image
Оля Коновалова / 18.05.2022 / 0 Коментарів

Після перемоги України у війні з рашистами Сербія допоможе відбудовувати зруйновані міста. 

Про це заявив президент Сербії Александар Вучич пише "Європейська правда".

Повідомляється, що на зустрічі з новим послом України Володимиром Толкачем Вучич висловив жаль з приводу ситуації в Україні та підкреслив, що Сербія прагне поважати принципи територіальної цілісності та суверенітету держав як один із основних принципів міжнародного права, що міститься в статуті Організації Об’єднаних Націй, і що в цьому сенсі вона поважає територіальну цілісність України.

Вучич подякував Україні за повагу до територіальної цілісності Сербії.

Він зазначив, що Сербія надала найкращі умови для біженців з України, а також усі права на проживання та дозвіл на роботу, згідно з правилами Європейського Союзу.

"Вучич заявив, що Сербія братиме участь у відбудові міст в Україні. Він наголосив, що Сербія та Україна мають можливості розвивати співпрацю в різних сферах, що становлять взаємний інтерес, і наголосив на необхідності продовження роботи над зміцненням економічних відносин, як тільки ситуація дозволить", - йдеться у повідомленні.

Вучич повторив, що Сербія, відповідно до своєї послідовної політики, віддана мирному врегулюванню суперечок і в цьому сенсі підтримує всі зусилля, спрямовані на переговори.

Раніше ми повідомляли, що на відбудову України можуть піти заморожені в Ірландії російські активи.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *