Що задекларував головний архітектор Луцька

image
Назар Тарадюк / 22.02.2024 / 0 Коментарів

Жодного житла на Волині не задекларував директор департаменту містобудування, земельних ресурсів та реклами, головний архітектор Луцька Веніамін Туз.

Але посадовець володіє нерухомістю на Київщині за 400 кілометрів від роботи, але ділить дах з батьками. Декларації за 2021 та 2022 роки посадовець оприлюднив наприкінці січня 2024 року, - пише «Сила правди».

Веніамін Туз у декларації за 2022 рік у розділі нерухомість вказав лише будинок у селі Музичі Бучанського району, що на Київщині. Площа будинку – 163 квадратних метри. Також в цьому селі у нього є дві земельні ділянки: на 13 і 3 сотих. Будинком на Київщині головний архітектор міста володіє з 2019 року. А працює Веніамін Туз у структурах Луцької міської ради з 2018-го.

У декларації посадовець також вказав дружину Катерину та синів Федора і Демида, однак у них жодного майна немає. Тож журналісти запитали в посадовця, де він живе в Луцьку і чому не вказує цю нерухомість.

«Я живу у батьків. Не задекларував, бо це не моє. Я там на пташиних правах. Не маю ні майна в Луцьку, нічого», – прокоментував посадовець.

Проте, згідно з законом «Про запобігання корупції» під декларування потрапляє уся нерухомість: і власна, і та, яку використовує декларант чи члени його сім’ї.

«Суб’єкт декларування має декларувати об’єкти нерухомості, що належать суб’єкту декларування та членам його сім’ї на праві приватної власності, включаючи спільну власність, або знаходяться у них в оренді чи на іншому праві користування, незалежно від форми укладення правочину, внаслідок якого набуте таке право», – йдеться в документі.

Їздить головний архітектор Луцька на Nissan Qashqai 2007 року випуску офіційною вартістю 120 тисяч гривень. Цією автівкою він володіє спільно з Катериною Кульчинською. 

З доходів у посадовця – лише заробітна плата. Від департаменту містобудування, земельних ресурсів та реклами Луцькради він отримав за 2022 рік 489,1 тисячі гривень, що становить в середньому трохи більше 40 тисяч гривень на місяць.

Водночас зі збережень чиновник задекларував 30 тисяч доларів готівкою. У порівнянні з 2021 роком, Веніамін Туз накопичив п’ять тисяч доларів. Його дружина Катерина жодних доходів та заощаджень у 2022 році не мала. 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *