Що буде з курсом долара у вересні

image
Оля Коновалова / 23.08.2022 / 0 Коментарів

Українські економісти проаналізували, яким буде курс долара у вересні. Вони пояснюють, на якому рівні буде зафіксований долар буде залежати від регулятора, але разом з цим тиск на національну валюту збережеться. 

Експерт Борис Кушнірук наголосив, оскільки Нацбанк зафіксував безготівковий курс, то саме від регулятора залежить — чи залишиться він на такому ж рівні — близько 40 грн за долар. Втім, впливатиме на це й емісія — випуск в обіг нових грошових знаків.

"Він (курс долара, - Ред.) має зараз природу переважно не стільки економічну, скільки природу очікувань. Якщо не буде негативних повідомлень, то гривня залишатиметься відносно стабільною до готівкового курсу. Залежить від того, що буде робити Нацбанк з емісією", — наголосив Кушнірук.

Адже емісія породжує інфляцію, додаткову гривню в обігу, що створює тиск на курс. За його словами, якщо не буде негативних очікувань і емісії, то курс залишатися на нинішньому рівні, а інакше — курс буде розхитуватися.

Тим часом інвестиційний банкір Сергій Фурса прогнозує, що тиск на гривню буде зберігатися до кінця 2021-го.

"Швидше за все, у вересні офіційний курс залишиться незмінним — так само буде на рівні 36,6 грн/долар. На якому рівні буде в той момент курс чорного ринку, вгадати неможливо", — додав Фурса.

Своєю чергою, економіст Олексій Кущ вважає, що до цього кінця року слід чекати на подальшу девальвацію гривні, а також падіння курсу.

"Думаю, що слід очікувати подальшу девальвацію. Наскільки вона буде глибокою, зараз складно говорити. Тут дуже багато факторів, які ми ще не бачимо і не можемо враховувати", - зазначив експерт.

Як повідомлялося, "Мінфін" дав прогноз щодо курсу валют на 22-26 серпня. Зазначається, що безготівковий долар буде перебувати в межах 36,5686 – 36,9342 гривні, готівковий в банках – від 38,30 до 41,55 гривні, в обмінниках – від 40,35 до 41,30 гривень.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *