Чи потрібні у луцькому парку пси? ВІДЕО

image
Яна Горчинська / 22.02.2022 / 1 Коментарів

У луцькому Центральному парку трапився прикрий інцидент: собака, який проживає поблизу атракціонів, вкусив лучанина Павла Цапюка. Відповідний допис чоловік опублікував на своїй сторінці  у facebook.

З відео видно, що пес порвав штани чоловіку. У коментарі Інсайдер Медіа Павло Цапюк пояснив: «У Центральному парку, що по вулиці Глушець, знаходяться чотири будки, які поставили з грудня. Вони стоять між атракціоном «Орбіта» і «Автодромом». Проходячи повз їхнє «обійстя», я заговорився з жінкою, яка годувала собак, коли відходив, пес підбіг і гризнув мене, порвавши таким чином джинси».

«Собакам треба вибрати більш відповідне місце. Ну чесно. Виходить, що лучани, які скидались грошима з жалістю до тварин, вийшли втягненими в досить необдуманий проєкт, за який зараз ніхто не відповідає, в лише підгодовує «беззахисних» тварин в досить людному місці. Так не має бути. Крапка», - написав чоловік.

Павло Цапюк припускає, що на агресію собаки може впливати настання весни або обжиття ними території і сприйняття її як свого дому.

Щоб отримати пояснення, ми звернулися до керівниці КП «Ласка» Оксана Богданюк, яка опікується цими тваринами. Як зазначила керівниця установи, на вакцинованих тварин ніяк не впливає зміна пори. А даний собака є вакцинованим від сказу під час другого етапу.

«Я знаю цих собак. Вони живуть у парку і виконують надзвичайно важливу для міста функцію – охороняють парк від поширення на територію парку безпритульних собак, які, зазвичай, рухаються територією приміської зони.

«Ми щороку вакцинуємо за допомогою волонтерів цих собак. Ця собака – одна із тих, яку вакцинували другим етапом. Він акуратний і боязкий песик. Я навіть не уявляю, як він  міг укусити» - зазначила керівниця.

На підприємстві поки не знають, як будуть діяти у цій ситуації, адже, як зазначила Оксана Богданюк, потрібно розібратися детально з цією ситуацією.

Щоб не пропустити найважливішого – підписуйтесь на наші новини у зручному для вас форматі: Facebook та Telegram

Коментарі (1):

  1. Хай в себе вдома поставить будки і тримає тих псів

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *