«Шулерство» мера Луцька Поліщука продовжується, - депутат

  • Головна
  • НОВИНИ
  • «Шулерство» мера Луцька Поліщука продовжується, - депутат
image
Назар Тарадюк / 01.02.2024 / 0 Коментарів

На черговій сесії Луцької міської ради найбільше обговорення викликало питання нецільового використання земельної ділянки Українською православною церквою московського патріархату та фінансування потреб наших ЗСУ.

Про це повідомив депутат Луцької міської ради Михайло Наход.

За його словами, міський голова Ігор Поліщук «вчергове продемонстрував, що він лояльно ставиться до церков московського патріархату, не вміє визнавати своїх публічних помилок, надзвичайно боїться критики та водночас продовжує маніпулювати сумами коштів потрачених на закупівлі для ЗСУ».

Наход зазначив, що під час засідання бюджетної комісії напередодні сесії озвучили інформацію, що на закупівлі на потреби ЗСУ у січні використали лише 13 млн грн.

«З них трохи більше 2-х мільйонів спрямували на потреби й запити, які надійшли у січні, а майже 11 мільйонів з цієї суми заплатили як заборгованість за придбані 70 квадрокоптерів у 2023 році. Водночас міський голова на своїй сторінці оприлюднює зовсім іншу інформацію – що в січні закупівель для військових проведено на 47 млн грн. І хоча є різниці у «використаних коштах» і «проведених закупівлях», але маніпуляція сумами в понад 30 млн очевидна.

Маніпуляція і брехня стали фірмовим стилем нашого мера. Прикладів чимало: в програму підтримки ЗСУ на 2024 рік, на його ж пропозицію закладаємо 1,5 млрд гривень і він кругом «трубить» про те, що ці кошти уже виділені, а в бюджет, за його ж наполяганням, закладається ЛИШЕ 306 млн і звучить обіцянка, що у лютому додадуть ще 600 млн з вільних залишків. Але в січні з’ясовується, що в грудні за місяць керівництво міста витратило 840 млн бюджетних коштів і уже аж ніяк не лишається 600 млн на ЗСУ. І тепер він розказує уже іншу історію, що в лютому на ЗСУ додадуть в бюджет 194 млн і в підсумку буде 500 млн. Тепер він буде розказувати, що ми на ЗСУ виділили 500 млн забувши про те, що півтора місяця тому говорив про втричі більшу суму – 1,5 млрд», - написав депутат.

Нахад наголосив, що після того, як депутатка міськради Алла Надточій через такі дії звинуватила мера у «шулерстві», він змусив керівницю департаменту фінансів спростовувати його слова та детально розповідати про витрати.

«Не знаю, як ще можна назвати те, що Ігор Поліщук публічно говорить одне, має на увазі інше, а в результаті виходить ще щось третє. Якщо бути чесним з громадою, з військовими, з депутатами то, мабуть, таких звинувачень і не буде звучати. Але очевидно, що перебороти цей свій фірмовий стиль Ігор Поліщук просто не може. Це уже як хронічна хвороба – жити з нею можна, але наслідки будуть проявлятися постійно.

Також міський голова настільки перейнявся тим, що депутати мають іншу позицію, що неодноразово вдавався до порушення регламенту і не давав можливість депутатам висловити свою позицію. Але це вже окрема історія… Далі буде», - резюмував Михайло Наход.

Нагадаємо, ПІСЛЯ ПРОТЕСТІВ ЛУЧАН МІСЬКА РАДА ЗАКЛАЛА В БЮДЖЕТ 1,5 МЛРД НА ВІЙНУ.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *