Скандал на Волині: «наїхали» на дітей-волонтерів

image
Оля Коновалова / 23.08.2022 / 0 Коментарів

У місті Рожищі на Волині виникла конфліктна ситуація щодо дітей, які збирали гроші біля пам'ятника Богданові Хмельницькому.

Діти традиційно організували виступ просто неба, аби зібрати гроші на антидронову рушницю для 14 бригади, - пише Район. Рожище.

Місцева волонтерка та депутатка Рожищенської міськради Віра Шварцкоп розповіла: на те, що співочий батальйон «Бандерівці» дає концерти в сквері Богдана Хмельницького, в міську раду поскаржилась місцева поліція і депутат міськради Віталій Ковальчук. Останній навіть пропонував винести це питання на розгляд сесії. 

«Наші чудові діти, які своїми піснями вже назбирали гроші майже на два антидрони для ЗСУ, а це близько 300 тисяч гривень, муляють очі окремим рожищанам. Серед невдоволених – посадовці і депутати», – пише Віра Шварцкоп.

Волонтерка подякувала дітям, за їх значний вклад на шляху до перемоги України.

«Є такий спосіб самоствердження – знецінювати досягнення інших. Прикро і соромно за земляків. Я вважаю, що ці діти – це справжні герої, люди майбутнього. Такої ж думки захисники України, які завдяки праці цієї малечі отримали необхідну техніку. У переддень найбільшого державного свята я хочу подякувати малим бандерівцям, їхнім батькам і всім тим людям, які кидали гроші у скриньку. Разом ми сила! А з тими, хто бурчить, кому завжди все не так, нам не по дорозі!» – зазначила депутатка.

Також дитячий колектив підтримала громадськість, написавши велику кількість схвальних відгуків.

«Усі дії дітей робляться з дозволу і під наглядом дорослих. В чому порушення? В тому, що свідомість і бажання помогти у дітей більша, ніж в посадовців? Дітям велика повага і уклін. Це нова генерація», – зазначив завідувач амбулаторії №2 міста Рожище Святослав Соловей.

«Хай поліція проконтролює сквер, коли там розпивають спиртне, а не коли твориться наше майбутнє, бо ці діти найкраще, що у нас є. Слава Україні!» – додає жителька міста Ніна Суховецька-Козачук.

«А я пропоную і правда винести на сесію дане питання. І відзначити, і нагородити всіх дітей, які співають, декламують вірші, роблять блокпости, одним словом, наближають нашу перемогу», – пише волонтер Ігор Шкільний.

«Діти наближають перемогу, а хто цим не задоволений і перешкоджає – диверсанти і повинні притягнутися до відповідальності у військовий час за зраду Батьківщині і на користь агресору», – зауважує архімандрит ПЦУ Яків Мільян.

Уже 23 серпня дитячий колектив змінив місце свого виступу – перейшли до магазину «Дивосвіт», що також у центрі міста. У День Державного прапора дітям вдалося залучити на покупку антидрона 11 400 гривень.

До необхідної суми у 185 000 гривень залишилося зібрати ще 14 400 гривень. Підтримати юних волонтерів можна на картку 4149 4390 1977 2387 Шварцкоп Вікторія Валеріївна.

Сам же Віталій Ковальчук у коментарі зазначив, що його обурив виступ дітей під час оголошених днів жалоби у громаді за загиблим захисником. На що юні волонтери відповідають, що їх виступи точно не є розважальними.

«Ці заходи ми організовуємо не для того, щоб повеселитися, а тому, що хочемо наблизити нашу Перемогу, допомогти військовим та запобігти втратам серед наших захисників. Дуже прикро, що є люди, які цього не розуміють. Наша мета вже близько, тож зупинятися не плануємо», – коментують учасники колективу «Бандерівці».

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *