Скандал в ОСББ: лучани підозрюють підробку документів

image
Назар Тарадюк / 11.10.2024 / 0 Коментарів

У Луцьку мешканці будинку на проспекті Молоді, 11 виступають проти голови ОСББ Наталії Гладкої, яка, за словами лучан, вимагає у них гроші та не пояснює, куди вони підуть.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

«Почалося все з платіжок, які отримали мешканці будинку Молоді, 11, де були захмарні суми – по 30 і більше тисяч в залежності від площі в статтія «Ремонтний фонд». Не зрозуміло, чому такі цифри, на підставі чого», – розповів житель будинку Ігор Щавій.

Як кажуть мешканці, вони самі мають здогадуватися, за що і чому мають сплачувати такі суми, тому попросили у голови ОСББ документи.

«На вимогу до голови правління показати кошторис, бо здогадалися, що це, мабуть, за утеплення по програмі «Енергодім», вона відмовилась показувати ні кошторис, ні протокол загальних зборів, ні рішення про те, що ми приймаємо участь у цьому утепленні. Нічого вона не показала», – Ігор Щавій.

Хоча зрештою мешканці будинку домоглися свого і голова ОСББ нарешті «змилувалась» і таки показала ті документи.

Локальний кошторис, зі слів Ігоря Щавія, – без реквізитів та підписів, схожий на орієнтовні розрахунки.

Люди стверджують, що ці документи – ніщо інше, як підробка.

«Вона взяла протокол від 17.11.22 року і підшила під збори, які нібито були 3 березня 24-го року. Насправді це фіктивний документ», – каже пан Ігор.

«Справа в тому, що ми увійшли в програму енергоефективності «»Енергодім» і по цій програмі зробили проект, спочатку зробили аудит, потім зробили проект, кошторис, експертизу пройшли. Спочатку по першому кроку замінили вікна у під’їзді. Другим питанням у нас було заміна труб опалення і ізоляція. І залишився ще одни крок – заміна, капітальний ремонт покрівлі і фасаду», – розповіла керівниця ОСББ Наталія Гладка.

Тільки от, як кажуть мешканці будинку, останній крок не є обов’язковим. Але голова ОСББ стверджує, що усі мешканці пройшли опитування і проголосували за те, щоб утеплити будинок.

«68 процентів набрали голосів. Склали протокол згідно підписів... Для того, щоб почати роботи, треба 30% заплатити підряднику», – повідомила голова.

Наталія Гладка стоїть на своєму та переконує, що мешканці будинку не праві і таки повинні платити кошти.

Деталі – в сюжеті.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *