Скандального митника Бурдейного досі не звільнили з «Ягодина»

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Скандального митника Бурдейного досі не звільнили з «Ягодина»
image
/ 16.11.2021 / 0 Коментарів

Михайло Бурдейний, якого називають «касиром Волинської митниці», досі не звільнений з посади начальника відділу митного оформлення №2 МП «Ягодин». Він досі перебуває у відпустці, щоправда без збереження заробітної плати. Про це йдеться у сюжеті проекту «Гроші» в ефірі телеканалу 1+1.

Виявилось, що скандально відомого митника, який перевозив майже 700 тисяч доларів «чорної каси» - навіть не притягнули до дисциплінарної відповідальності.

 «Дисциплінарна комісія не може прийняти рішення, щодо притягнення Бурдейного М.В. до дисциплінарної відповідальності, оскільки останній перебуває у відпустці без збереження заробітної плати… Начальник відділу митного оформлення №2 митного поста «Ягодин» Волинської митниці Держмитслужби Бурдейний М.В. до дисциплінарної, адміністративної та кримінальної відповідальності не притягувався», - повідомив голова ДМС України Павло Рябікін у відповідь на запит журналістів.

Експерти кажуть, за цей час він міг або піти на угоду зі слідством і розповісти подробиці про те, хто збирав касу і кому її віз, або ж – отримати підозру та обвинувачення у скоєнні злочину. І справа мала б вже доходити до озвучення вироку.

Та виявилось, що у правоохоронних органів немає претензій до Михайла Бурдейного, як до посадової особи, яку зловили «на гарячому».

У Волинській митниці повідомили, щодо проведення відповідних слідчо-оперативних заходів співробітниками ДБР відносно Михайла Бурдейного, офіційної інформації не надходило.

4 червня 2021 року Волинська митниця призначила перевірку, однак вже за 2 тижні – припинила її до завершення досудового розслідування. Тож виходить, що Михайло Бурдейний досі працює.

Журналістам проекту «Гроші» вдалось з'ясувати, що Михайло Бурдейний не горює без зарплати, адже дружина володіє земельною ділянкою, двома будинками, квартирою та новеньким Лексусом. Разом з тим, батько скандального митника має 4 земельні ділянки та 2 машини, на матір митника записано ще 4 земельні ділянки. Тесть з тещою теж мають 5 земельних ділянок.

Де ж поділись гроші? Невідомо. Журналісти запевняють - справу про «чорну касу» банально затягують і «зливають».

Сам Бурейний заявляв, що кошти не корупційні, а належать депутату Хусейну Дукаєву з Кам'янця-Подільського. Саме його представники звертались до суду з клопотанням про повернення цих коштів. Виявилось, що за рішенням Печерського районного суду м.Києва 690 300 доларів США, вилучені у Михайла Бурейного під час обшуку автомобіля «Audi Q7», були передані на депозитний рахунок банку.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *