Скандальну хвіртку на Липинського зобов'язали знести до кінця дня. ФОТО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Скандальну хвіртку на Липинського зобов'язали знести до кінця дня. ФОТО
image
Оля Коновалова / 18.01.2022 / 0 Коментарів

У Луцьку знесуть скандальний паркан на Липинського, 1, який самовільно встановила голова об’єднання співвласників цього багатоквартирного будинку.

Відповідне рішення прийняли під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

Нагадаємо, днями мешканці вул. Липинського побачили, що біля будинку №1 встановили металеву хвіртку із замком, яка закрила прохід на вул. Сухомлинського. Цією дорогою щодня проходять сотні людей, розповідали журналістам Інсайдер Медіа місцеві жителі.

У муніципальній варті тоді пояснили, що голова ОСББ «На Летовищі» встановила паркан самовільно. 

З цим питанням люди приходили на особистий прийом до міського голови Ігоря Поліщука, який пообіцяв, що на найближче засідання виконавчого комітету винесуть питання про демонтаж хвіртки.

«Буквально днями читаю новину, що пожежний автомобіль не зміг заїхати в двір будинку, тому що мешканці навстановлювали шлагбаумів, обмежувачів, напівкуль. Пожежний шланг довелось тягнути на відстань близько 500 метрів. Ви уявляєте, що таке під час пожежі 500 метрів? Або якщо приїхала «швидка» - куди дзвонити, хто відкриватиме той шлагбаум? Я категорично проти, щоб обмежувати піший прохід через ці двори. Пам’ятаю як я прийшов на змагання у Волинський обласний ліцей з посиленою фізичною підготовкою на змагання, а там ОСББ загородилося так, що не було доступу до входу в ліцей! Це просто жах! Яка мотивація? Щоб чужі діти не прийшли на майданчик гратись? До чого ми йдемо?».

Сама ж голова ОСББ Олена Завадська, яка прийшла на засідання виконкому пояснила, що встановлення хвіртки вмотивоване тим, що в будинку «скатний» дах, а це становить небезпеку обвалу снігу та бурульок. А місце, яким рухаються люди – не стежка, а відмостка будинку.

«Ми попереджали людей, що прохід закриємо і лише на зимовий період, коли є ризик падіння бурульок і зсуву снігу з даху. Ми убезпечуємо цю ділянку, адже несемо відповідальність за те, що може статись на нашій приватній території».

З огляду на це міський голова доручив підготувати на наступну сесію міськради проєкт про скасування рішення про виділення землі для цього ОСББ.

«Сьогодні до кінця дня, щоб цієї хвіртки не було. Привести у виконання це рішення негайно!», - наголосив Ігор Поліщук.

Станом на 16:00 хвіртку ще не демонтували, натомість біля неї зняли одну з секцій металевого паркану.

Щоб не пропустити найцікавішого – підписуйтесь на наші новини у зручному для вас форматі: Facebook та Telegram

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *