Скільки волинян померло від коронавірусу з початку пандемії

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Скільки волинян померло від коронавірусу з початку пандемії
image
Назар Тарадюк / 21.04.2023 / 0 Коментарів

На Волині від ускладнень, викликаних коронавірусом, з початку пандемії померло понад 2500 людей.

Переважно це люди старшого віку. Про це під час пресконференції 21 квітня розповіла генеральна директорка Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Наталія Янко, - пише ІА "Волинські новини".

Вона наголосила, що COVID-19 та інфекційні захворювання нікуди не зникли. Щотижня на Волині реєструють до 500 випадків COVID-19. Загалом від початку пандемії вивили 161,5 тисячі випадків.

До 25 відсотків від загальної кількості захворілих мають важкий перебіг COVID-19 і потребують госпіталізації. На жаль, понад дві з половиною тисячі волинян з коронавірусною інфекцією померли. У зоні ризику – люди поважного віку та особи, які часто контактують із людьми у зв’язку з професійною діяльністю.

Аби зменшити ризики ускладнення хвороби, не захворіти самому та не стати джерелом захворювання для інших, медики рекомендують пройти базовий курс вакцинації проти COVID-19, а потім – отримати також бустерну дозу.

Загалом на Волині двома дозами вакцинували близько 343 тисячі людей. Це понад 43 відсотки дорослих. Також повністю вакцинували понад три тисячі дітей віком від п’яти до 17 років.

Майже 60 тисяч волинян отримали бустерну дозу, понад чотири тисячі осіб – другу бустерну дозу.

«Досвід показує, що люди, які вакциновані однією або двома дозами проти коронавірусу, через кілька місяців все одно мають шанси захворіти. Тому необхідно вводити бустерні дози. У протистоянні з COVID-19 єдиний спосіб убезпечити себе від ускладнень – пройти повний курс щеплення та посилити його бустерними дозами», – звернула увагу Наталія Янко.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *