Скільки крадіїв затримала лісова охорона на Волині

image
Назар Тарадюк / 22.06.2023 / 0 Коментарів

Самовільна рубка із сумою збитків майже півмільйона гривень та менш масштабні факти, але із кримінальним продовженням - це результати патрулювання лісової охорони у перші дні тижня.

Про це інформують у Поліському лісовому офісі.

Наймасштабніший виявлений факт у ці дні - незаконна рубка у Цуманському лісництві філії «Ківерцівське лісове господарство» на території природо-заповідного фонду. Оперативно знайшли і лісопродукцію. У с. Карпилівка Луцького р-ну, де лісова охорона неодноразово вже виявляла лісопорушників та фіксувала подібні факти з особливо великими обʼємами.

Цього разу сума завданих збитків - 484 тис. грн. Деревину вилучили. На місці працювала слідчо-оперативна група.

У цьому ж лісництві днем раніше зафіксували ще один випадок із кримінальним продовженням. Сума збитків - 30 тис. грн. Лісопродукцію знайшли на приватній пилорамі у с. Гремʼяче Луцького р-ну.

Лісова охорона філії «Колківське лісове господарство» виявила самовільну рубку та допомогла встановити поліції особи причетних. Житель с. Грузятин Камінь-Каширського р-ну своїми діями завдав збитків на 62,5 тис. грн.

На території Нуйнівського лісництва філії «Камінь-Каширське лісове господарство» лісопорушника допомогла упіймати фотопастка. Чоловіки тепер сплатять у бюджет громади збитки та штраф.

Справу з криміналом виявили також на Ковельщині. Працівники групи оперативного реагування філії «Ковельське лісове господарство» під час патрулювання в Любохинівському лісництві затримали порушників, які завдали збитків на суму 27,5 тис. грн. Усі факти передали в поліцію. Сподіваємося, за кожним із них винні понесуть відповідне покарання.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *