Скільки мільярдів волиняни вже сплатили у місцеві бюджети

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Скільки мільярдів волиняни вже сплатили у місцеві бюджети
image
Назар Тарадюк / 05.07.2024 / 0 Коментарів

На Волині до місцевих бюджетів за підсумками першого півріччя 2024 року надійшло 4 мільярди 176 мільйонів гривень податкових платежів.

Про це інформує сектор інформаційної взаємодії  ГУ ДПС у Волинській області.

Сума сплачених волинянами податків до бюджетів громад – дещо менша, ніж минулорічні надходження за аналогічний період. Ця ситуація зумовлена законодавчими змінами щодо джерел доходів місцевих бюджетів, - пояснюють у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Легальне працевлаштування, офіційно зареєстрована підприємницька діяльність і впорядкування земельних відносин – головні передумови, що сприяють своєчасному наповненню місцевих бюджетів. 

«Вирішувати питання соціально-економічного розвитку територій за рахунок сплачених податків громади будуть фінансово спроможні, якщо переконають місцевий бізнес працювати з дотриманням вимог закону та використовувати задекларовану працю. Зокрема, питання детінізації трудових відносин має вирішальне значення для економіки країни в період воєнного стану», - коментує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.  

Посадовець підкреслив, що фахівці ДПС в межах компетенції активно працюють у складі спеціальних комісій при органах виконавчої влади на місцях та вживають весь передбачений законом комплекс заходів у напрямку детінізації доходів.

Водночас фінансово допомогти країні та громадам повинні громадяни, які відзвітувалися про минулорічні доходи у рамках щорічної кампанії декларування доходів.

Нагадаємо, що 31 липня поточного року - останній день, коли декларанти зобов’язані перерахувати податки до бюджету.  

Завантажуйте застосунок «Моя податкова» в AppStore або GooglePlay, ідентифікуйтеся онлайн за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача та використовуйте більше сервісів.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *