Скинув собаку з балкону: за вбивство тварини ковельському живодеру дали «умовно»

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Скинув собаку з балкону: за вбивство тварини ковельському живодеру дали «умовно»
image
Еля Коротинська / 05.09.2022 / 0 Коментарів

Нещодавно Ковельський міськрайонний суд оголосив вирок чоловіку, який скинув з балкону собаку, в результаті чого тварина померла.

Як йдеться у вироку, трагічний інцидент трапився близько 20:00 2 липня цього року у Ковелі. Перебуваючи в своїй квартирі у стані алкогольного сп`яніння чоловік вхопив обома руками домашнього песика «Ельфу» і викинув з балкону п'ятого поверху на двір. В результаті падіння, дівчинка метис «Тер'єра» отримала внутрішній крововилив, забій легень, розрив печінки та переломи. Від травм – тваринка загинула.

Умисні дії чоловіка  кваліфікували за ч.1 ст. 299 КК України – жорстоке поводження з твариною, що призвело до загибелі тварини. Тож ковельчанин опинився на лаві підсудних. Однак у суді власниця тварини (ймовірно співмешканка) заявила, що підтримує пропозицію по укладення угоди про примирення з обвинуваченим. Сам зловмисник – визнав свою вину.

Суд вважає, що подія кримінального правопорушення мала місце, вина обвинуваченого в його скоєні доведена повністю, а його умисні дії правильно кваліфіковані за ч.1 ст. 299 КК України, як жорстоке поводження з твариною, що належить до хребетних та призвело до загибелі тварини.

Як йдеться у вироку, при визначенні міри покарання суд врахував обтяжуючу обставину – те що чоловік перебував у нетверезому стані, а також те, що він скоїв «нетяжкий злочин».

Зрештою, суд затвердив угоду між власницею загиблої тваринки та зловмисником. Таким чином, чоловіку призначити покарання у виді обмеження волі строком 2 роки з іспитовим строком - 1 рік.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *