Škoda відновила роботу автозаводу в Україні

image
Оля Коновалова / 13.06.2022 / 0 Коментарів

Завод «Єврокар», що на Закарпатті відновив виробництво автомобілів Škoda.

Тут вже навіть відвантажили першу партію нових машин – 80 кросоверів Kodiaq і Karoq. У компанії заявляють, що на частині території заводу, яка наразі не задіяна у виробничій діяльності, надалі проживатимуть переселенці.

Про відновлення прийому замовлень і виробництва автомобілів Škoda на заводі «Єврокар» на Закарпатті компанія повідомила у травні на офіційному сайті. Тоді зазначалося, що запуск заводу «Єврокар» планується на початок червня. Вже з 10 червня завод відновив свою роботу та відвантажив партію автомобілів.

«Першу партію — 80 моделей кросоверів Kodiaq і Karoq відвантажили. 10 червня завод Eurocar у с.Соломоново відновлює роботу», – повідомили на офіційній сторінці Škoda у Facebook.

Як уточнюють у компанії, наразі відновлюються поставки автомобілів Škoda в Україну у форматі Semi Knocked Down: силовий агрегат (двигун, коробка передач, передня вісь), задня вісь, колеса, вихлоп, а також карданний вал для моделей 4x4 демонтовані з готових автомобілів. Основні комплектуючі разом з кузовом відправляють на повторну збірку на завод в Україні.

«Збільшення обсягів виробництва буде напряму залежати від розвитку війни в Україні. Вільні приміщення заводу й надалі слугуватимуть центром проживання тимчасово переміщених осіб», – уточнили у компанії.

Зазначимо, компанія «Єврокар» – офіційний дистрибутор автомобілів Škoda в Україні – працює у селі Соломоново на Закарпатті з березня 2002 року надає послуги через дилерську мережу, яка покриває всю територію України та має сертифікати якості Škoda Auto a.s. Дилерська мережа «Єврокар» є однією з найбільших в Україні.

У 2017 році завод запустив повномасштабне виробництво автомобілів, яке включає такі основні виробничі процеси як зварювання, фарбування і монтаж автомобілів. Потужності розраховані на випуск 50 тисяч автомобілів на рік, потенціал модернізації дозволяє збільшити їх до 100 тисяч одиниць на рік.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *