Школяр з Луцька заробив 34 тисячі для ЗСУ

image
Назар Тарадюк / 08.05.2023 / 0 Коментарів

Продаючи власноруч виготовлені патріотичні браслети на вулицях Луцька, 34 тисячі гривень зібрав школяр Денис Лозяк.

Як розповів Суспільному шестикласник, спочатку планував назбирати 100 тисяч гривень, проте вирішив не чекати, а передавати зібрані кошти волонтерам поступово.

Частину заробленого задонатив, решту передав для купівлі дрона 14-ій окремій механізованій бригаді.

"ЗСУ потрібні дрони для розвідки, і вони тим самим дроном, буває закидають подарунки ворогам, які прийшли на нашу землю без запрошенняЯ вирішив допомогти тим, чим можу", – говорить хлопець.

Зі слів Дениса Лозяка, фіксованої ціни на браслети не ставив: кожен дає таку суму, яку може. Пригадує, що одного вечора продав 13 браслетів, за які отримав 1 700 гривень.

"Підходжу до людей і пропоную: "Доброго вечора, купіть, будь ласка, браслет". Хто купляє, хто – ні. Я ходив в холодну погоду, в дощ, але мені було не холодно, бо я знаю, що Збройним силам потрібна підтримка", – сказав школяр.

Браслети виготовляє швидко: з вужчою смужкою за півтори хвилини, з ширшою – за пів години. Гроші на стрічки йому дають батьки.

"Один рулон, наприклад, жовтої або синьої стрічки 36 метрів – 14 гривеньСтрічок купляю близько 10-15 штук на один колірОдного рулону мені вистачає 30, 35, 40 браслетів", – зазначив хлопець.

Долучається до благодійної справи й мама шестикласника Інна Лозяк, яка допомагає плести браслети.

"Дивлячись на нашу війну в Україні, то діти вже дивляться іншими очима. Почала йому трошки допомагати з тим плетінням, коли є вільний час, його звичайно в цьому підтримала", – сказала лучанка.

У ліцеї № 23, де навчається Денис, про його благодійну справа довгий час ні вчителі, ні однокласники не знали. Класна керівниця Любов Луцик розповіла: усі були приємно здивовані.

"Здивовані тому, що він ніколи не хвастався цим, ніколи не приносив цих браслетів в школу. Це коли, я вже дізналася, то він приніс, ми вчителі купили в нього", – говорить освітянка.

За час волонтерської роботи Денис Лозяк сплів понад 4 000 браслетів. Цю справу, додав школяр, буде продовжувати й надалі, аби збирати гроші для військових.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *