Слідчі суду в Гаазі вже в Україні та збирають докази проти РФ, – Зеленський

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Слідчі суду в Гаазі вже в Україні та збирають докази проти РФ, – Зеленський
image
Оля Коновалова / 16.03.2022 / 0 Коментарів

Кожен злочинець, кожен винний країни-агресора Росії у злочинах проти людяності, воєнних злочинах має бути покараний. Про це сьогодні Президент України Володимир Зеленський наголосив у відеорозмові з прокурором Міжнародного кримінального суду Карімом А.Ханомє, повідомив український дипломат та юрист Андрій Сибіга.

Міжнародний Кримінальний Суд мобілізовує необхідні ресурси для розслідування жахливих порушень Росією міжнародного кримінального права.

Розпочала роботу в Україні Слідча група МКС разом українськими правоохоронцями.

Всі злочини окупантів фіксуються, збирається необхідна доказова база. Покарання злочинців обов’язково відбудеться.

Цілком очевидно, що верховенство права, справедливість такі ж життєво необхідні явища для людини як вода чи повітря. І Україна це доводить. Український народ, український воїн - відстоюючи свою Батьківщину, свою свободу, своє право вибору. Це також має стати домінуючим у світовій суспільній думці.

Українська земля в минулому вже дала світові двох великих вчених у галузі міжнародного права – Рафаеля Лемкіна і Герша Лаутерпахта, які сформулювали поняття геноциду і злочинів проти людства. Вони жили у Львові, вчилися тут на правничому факультеті. Обидва були прокурорами на нюрнберзькому судовому процесі 20 листопада 1945 року, - йдеться в дописі.

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *