«Стуліть писок»: волонтерка закликала не публікувати зайве про бійців

  • Головна
  • НОВИНИ
  • «Стуліть писок»: волонтерка закликала не публікувати зайве про бійців
image
Назар Тарадюк / 16.05.2023 / 0 Коментарів

Луцька волонтерка Еля Коротинська закликала близьких захисників України не опубліковувати обширну інформацію про них, їхнє місцезнаходження тощо.

Про це вона написала на сторінці у Facebook. Подаємо без змін:

«Пост буде довгий, і дещо агресивний, але чесно - накипіло! Приводом став допис однієї знайомої, чоловік якої воює у складі 100-ї бригади ТРО в одній з гарячих точок. Хлопцям потрібен тепловізор, квадрокоптер і машинка. Дружини, родичі та друзі бійців нещодавно розпочали масштабний збір. Ііііі… понеслось: «Мій чоловік, такий-то, у складі такого-то підрозділу (батальйон, рота, взвод), звання таке то, дислокується (живе) там-то, стоїть на позиціях там-то…. потребує терміново, бо вони голі-босі, без очей і квадрокоптерів, воює з одним автоматом проти танків, дали по два рожка і дві гранати і кинули в саме пекло».

Телефонує мені цей хлопчина зі словами «Еля, кабздець, нам треба медвак, бо нема чим вивозити поранених, днями роз@#$&ували нас». Кажу – «Будемо думати, але в першу чергу – скажіть там своїм дружинам, щоб поменьше самі зливали інфу, де ви стоїте і що ви голі-босі». Виявляється він лише кілька разів за тиждень виходив на зв’язок, озвучив дружині потребу і навіть не мав змоги десь в соцмережах побачити її допис про збір коштів – хлопака просто не вилазив з передової і банально – не мав часу сидіти в соцмережах. На підтвердження – скинула йому скріншот. Злий, як чорт пішов дзвонити дружині і давати люлєй…

При всій повазі, але сидячи тут в тилу, ні разу не бувавши на передовій, пишучи на весь інтернет про те, що «у мого чоловіка лише граната і автомат 1945 року» - задумайтесь над тим, що саме через це на його позицію може прилетіти зайвий снаряд… Так само неодноразово чула як між собою родичі в групах обговорюють хід якогось останнього бою: «Командир кинув, навіть на позиціях не був. Там пекло. Стільки поранених і вбитих, що навіть не можуть порахувати. Вони там не мали бути, вони ж ТРО, а їх пустили на м’ясо».

Погоджуюсь, є подібні історії. Але більшість настільки обростають плітками, що це просто деморалізує інших військових.

Перепрошую, але дружина військового Наташа, яка сидить в Ковелі і робить манікюр, або Свєта з пиріжків на «Варшавці», син якої в Бахмуті – не є компетентними у цій темі і не можуть бути військовими експертами.

А тепер до висновків: зараз усі активно розганяють інфу про контрнаступ на окупованих територіях. Наші волинські бригади – в самому епіцентрі подій і дійсно беруть участь в запеклих боях. Але наше завдання не просто допомагати їм і тримати тил, а й неабияк фільтрувати інформацію, аби їм не нашкодити. Ворог цілодобово моніторить український інтернет і всі оці групи родин військовослужбовців, чати і канали, створені начебто для внутрішнього обміну інформацією. Завдяки цьому – ру$ня збирає інформацію про погане забезпечення зброєю, технікою та зважаючи на це планує свої диверсійні наступи та удари по наших хлопцях.

Я розумію бажання родин військовослужбовців будь-якими методами зібрати кошти і якнайшвидше відправити те, чого вони там потребують, але дуже прошу – не розганяйте паніки і не поширюйте подібну інфу.

Тому запам’ятайте: якщо навіть вам розповіли про те: хто, де і в яких боях бере участь, в яких населених пунктах вони перебувають, чим оснащені підрозділи а чого бракує з озброєння, скільки машин розхірячили вчора в їхньому підрозділі і скільки поранених чи загиблих – СТУЛІТЬ ПИСОК!» - написала Коротинська.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *