Суд обрав Порошенку запобіжний захід

image
Яна Горчинська / 19.01.2022 / 0 Коментарів

Печерський райсуд обрав ексглаві держави, народному депутату Петру Порошенку запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Відповідне рішення суд оголосив 19 січня, передає Укрінформ.

Відповідне рішення у середу, 19 січня, оголосив слідчий суддя Олексій Соколов, передає кореспондент Укрінформу.

“Суд ухвалив: обрати Порошенку Петру Олексійовичу запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання”, - сказав суддя.

Як повідомлялося, у ході судового засідання 17 січня суддя Соколов заслухав аргументи сторін у справі і пішов до нарадчої кімнати для обрання запобіжного заходу Порошенку.

Після цього сторонам процесу повідомили, що рішення стосовно обрання запобіжного Порошенку оголосять о 14 годині 19 січня.

У суді 17 січня прокурор просив застосувати до Порошенка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 1 мільярд гривень.

Він також попросив суд застосувати до Порошенка обов'язки здати слідчому на зберігання паспорти, не відлучатися з місця проживання і прибувати до слідчого за першим викликом у разі, якщо буде внесено заставу. Виконувач обов’язків генерального прокурора Олексій Симоненко 20 грудня 2021 року підписав повідомлення про підозру Порошенку в державній зраді та сприянні терористичним організаціям у справі про постачання вугілля з тимчасово окупованих територій.

Надалі Офіс генпрокурора погодив клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту з можливістю внесення застави у розмірі 1 млрд грн.

За даними ДБР, Порошенко підозрюється у тому, що, “діючи за попередньою змовою групою осіб, зокрема з-поміж представників вищого керівництва Російської Федерації, сприяв діяльності терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР".

У вересні-листопаді 2021 року у вказаному провадженні уже повідомили про підозру народному депутату від ОПЗЖ Віктору Медведчуку, колишньому міністру енергетики Володимиру Демчишину і бізнесмену Сергію Кузярі.

Медведчуку обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Кузярі спочатку обрали тримання під вартою, а через кілька місяців змінили на цілодобовий домашній арешт. Ексміністр Демчишин наразі перебуває у міжнародному розшуку.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *