Судили волинянина, який виправдовував збройну агресію рф

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Судили волинянина, який виправдовував збройну агресію рф
image
Назар Тарадюк / 19.02.2024 / 0 Коментарів

На Волині судили уродженця Ковельщини за виправдовування, визнання правомірною та заперечення збройної агресії рф проти України.

Про це відомо з вироку Луцького міськрайонного суду.

З 18 травня 2022 року по 10 травня 2023 року в соцмережі «Однокласники» чоловік поширював матеріали, котрі виправдовували росію.

Обвинувачений, перебуваючи в бресті (білорусі), неодноразово поширював тексти, в яких містилися виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році, а також глорифікація осіб, які здійснювали збройну агресію російської федерації проти України з 2014 року.

11 січня 2024 року прокурор відділу нагляду за додержанням законів регіональним органом безпеки Волинської обласної та обвинувачений уклали угоду про визнання винуватості обвинуваченим. Згідно з угодою сторони погоджуються на об`єм визнання вини обвинуваченим. Сторони узгодили, що при затвердженні угоди призначать покарання за ст.436-2 ч.2 КК України у виді позбавлення волі строком на 3 роки. Але на підставі ст.75 КК України волинянина звільнять від призначеного покарання із встановленням іспитового строку та покладенням обов`язків, передбачених ст.76 КК України, без конфіскації майна.

Отож, суд визнав обвинуваченого винним та позбавив волі на 3 роки, але звільнив від відбуття призначеного покарання, якщо він протягом іспитового строку тривалістю 1 рік 6 місяців не вчинить нового кримінального правопорушення.

Також з нього стягнули 2867,76 грн за проведення судової семантико-текстуальної експертизи.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *