«Суміш брехні та маніпуляцій»: журналіст про інтерв'ю ректора ВНУ

  • Головна
  • НОВИНИ
  • «Суміш брехні та маніпуляцій»: журналіст про інтерв'ю ректора ВНУ
image
Назар Тарадюк / 16.10.2023 / 0 Коментарів

Журналіст та депутат Луцької міської ради Андрій Лучик розкритикував інтерв'ю ректора Волинського національного університету імені Лесі Українки Анатолія Цьося. 

Про це Лучик написав на телеграм-каналі.

"Що можна сказати? Суміш брехні, маніпуляцій і самолюбування мене не вразила. Коротко по пунктам:

Серпи і молоти

Ректор і проректори виправдовували ліпнину у вигляді радянської символіки в одній з аудиторій головного корпусу різними причинами:

  • це пам'ятка архітектури, а без дозволу робити будь-що там заборонено;
  • кошти на демонтаж потрібно закласти в бюджет;
  • зараз війна, і гроші казначейство не пропускає;
  • краще поробити туалети, ліпнина нікому не заважає.

Що ж ми маємо насправді?

Закон про декомунізацію було ухвалено у 2015 році. І законодавець встановив термін у 6 місяців, щоб прибрати весь радянський мотлох із нашого оточення.

З цього моменту минуло ВІСІМ РОКІВ (!) і оці всі поважні університетські пани і панянки ще шукають якогось виправдання?

Про те, що це можна було зробити давно свідчить те, з якою швидкістю позбивали серпи і молоти в аудиторії після публічного розголосу. Буквально за день.

Отож, можна зробити висновок про провал управління в університеті. Чи свідомий саботаж. Якщо хтось тихенько вечорами заходив у сумнозвісну аудиторію і дрочив на радянського серпа з молотом.

Зарплати викладачів

Цьось розповідає, що він за відкритість і за повернення публічного декларування статків. До чого тут це? Чувак просто зістрибнув з поставленого йому запитання.

Адже свого часу я подавав запит на доступ до публічної інформації з проханням надати всі зарплати працівників університету. Прогнозовано, мені скрутили бюрократичну дулю. Я пішов до суду і виграв всі інстанції.

Минуло ТРИ РОКИ (!), а рішення суду досі не виконане.

Про всяк випадок нагадаю, що за невиконання рішення суду передбачена кримінальна відповідальність.

Тобто бачимо, що Цьось "рісковий парєнь" і "адреналіновий наркоман". А може просто... він не розуміє всієї серйозності ситуації?

Меблі коштом викладачів

Цьось стверджує, що ніколи викладачі не купували своїм коштом меблі для університету. Адже зарплата викладача - то святе!

Тут він просто бреше. Є непоодинокі свідчення, що викладачі купували і меблі, і оргтехніку, і робили ремонти в аудиторіях. І постійно купують канцтовари.

А після 24 лютого 2022 року університет двічі переводив викладачів на 2/3 окладу. При тому зберігаючи навчальне навантаження. Більше того, залишивши 100% окладу адміністрації вишу.

Про досягення

На кожному кроці Анатолій Цьось вихваляється, що їздив у Кембридж. Це велике досягнення університету.

Серйозно? Тобто ректор поїхав в інший виш послухати лекції. Не зробити дослідницьку колаборацію. Не читати курс лекцій. А просто послухати.

Не дуже хочеться стигматизувати, але це віддає такою провінційною закомплексованістю, неначе вперше дівчина з села потрапила в гОрод...", - зазначив Лучик.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *