«Свідомі громадяни мають максимально бути долучені до ЗСУ», - Чуріков

  • Головна
  • НОВИНИ
  • «Свідомі громадяни мають максимально бути долучені до ЗСУ», - Чуріков
image
Назар Тарадюк / 08.03.2024 / 0 Коментарів

До війни Сергій Чуріков був бізнесменом, волонтером, громадським діячем, а нині він – командир стрілецького взводу 53-го батальйону 100-ї бригади.

В інтерв’ю для телеканалу Конкурент TV він розповів, як вирішив вступити до лав ЗСУ.

Як зауважив захисник, нині всі свідомі, активні громадяни повинні максимально бути долучені до Збройних Сил.

«Розумію, що не всі можуть воювати, не всі можуть сидіти в окопі, але я розумів, що я маю таку можливість, маю певну підготовку, якісь вольові якості. І моє рішення було як і сотень тисяч українців: я відправив родину в Польщу і наступного дня вже був у лавах Збройних сил», - розповів Чуріков.

За його словами, 53-ій батальйон – луцький, сформований на територіальній основі. І тут є свої свої плюси, є свої мінуси.

«Як показала практика більше плюсів, того що дуже багато знайомих людей, в нас дуже велика злагодженість підрозділу, а це дуже важливо на війні. Ми стоїмо один за одного. Підрозділ сформований з більшості добровольців. Чому кажу «більшість»? Тому що, коли він формувався, там всі були добровольці, а далі, ну, скажемо так, на етапі деякі люди переводились в інші військові частини, деякі люди там списувались по хворобах, по інших речах і нас доукомплектовували вже в принципі людьми, які були з «військомата» і ну теж така правда», - каже командир взводу.

Як зауважив Чуріков, можливо хтось спочатку приходив і думав: «О, це територіальна оборона, то вони десь будуть охороняти якісь мости; можливо, там десь стояти на кордоні; можливо, якісь тилові об'єкти охороняти - тобто це така буде лайтслужба».

«Але хочу сказати, наприклад, про наш підрозділ, про нашу роту буквально в квітні 2022 року, як тільки ми сформувалися, був запит: хто з добровольців хоче перевестися в інший підрозділ, який перебував на Сході. І я кажу: «Давайте по-іншому поставимо питання. Давайте: хто хоче залишитись. І всі 100% наших хлопців, які на той момент були в нашій стрілецькій роті, виявили бажання перевестись безпосередньо на фронт. Командування сказало: «Ми не можемо таке зробити». І ми залишилися далі в складі нашого батальйону. І от рік тому нас, як один з кращих підрозділів і бригади, і, я думаю, територіальної оборони на той момент, відправили на оборонну операцію міста Бахмуту. Це було перше завдання для нас, це трошечки було ту мач – занадто. Я думав: ну десь там пошлють на якусь ділянку фронту, де нема активних бойових дій, щоб ми обтесалися. Ну, на жаль, так не сталося», - сказав Чуріков.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *