Навчання під Кримом та тестування британської зброї: як тренуються українські військові. ФОТО. ВІДЕО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Навчання під Кримом та тестування британської зброї: як тренуються українські військові. ФОТО. ВІДЕО
image
Яна Горчинська / 29.01.2022 / 0 Коментарів

Українські військові проводять навчання неподалік межі з тимчасово окупованим Кримом та тестують надходження британської зброї NLAW. Про це пише Укрінформ.

За словами командувача Об’єднаних сил генерал-лейтенанта Сергія Наєватренування бойових розрахунків з нанесення вогневого ураження по умовному противнику пройшло на одному з військових полігонів Херсонщини.

«Обстріл умовного противника коригувався за допомогою операторів безпілотних літальних апаратів. Наразі артилеристи удосконалили й навички з розрахунку координат цілей», - підкреслив Наєв.

Українські військові провели артилерійські навчання біля окупованого Криму

Як зазначив командувач, українська розвідка постійно та пильно стежить за обстановкою, а у підрозділах, які підпорядковані командуванню Об’єднаних сил Збройних сил України та входять до складу угрупування військ “Південь”, покращується навченість особового складу.

Тренують військову справність і у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Нацакадемії сухопутних військ ім. гетьмана Сагайдачного. Там завершили підготовку першої групи інструкторів, які навчатимуть операторів протитанкових ракетних комплексів NLAW.

 

 «На відповідних рубежах від 300 до 600 метрів були встановлені мішені: бойова машина піхоти, САУ та МТ-ЛБ. Вогонь вели з різних дистанцій та позицій. Зокрема, з будинку через вікно, з окопу, з бойової машини. Всі цілі були уражені», - йдеться в повідомленні.

За словами одного з інструкторів, солдата Зіновія Тужанського, ця зброя дуже проста, надійна і потужна.

Стрільба з гранатомета NLAW на Яворівському полігоні / Фото: Маркіян Лисейко. Укрінформ

Лише за п’ять днів підготували близько 40 інструкторів ПТРК NLAW. Вони роз’їдуться по визначених підрозділах, аби підготувати нових фахівців.

З наступного тижня до 184-го НЦ прибудуть ще близько 20 військовослужбовців, аби здобути фах оператора ПТРК NLAW.

Щоб не пропустити найважливішого – підписуйтесь на наші новини у зручному для вас форматі: Facebook та Telegram

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *