Турагенцію якого російського мільярдера в Україні заблокувала СБУ

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Турагенцію якого російського мільярдера в Україні заблокувала СБУ
image
Оля Коновалова / 30.06.2022 / 0 Коментарів

Служба безпеки України заарештувала корпоративні права великого туристичного агентства, бенефіціаром якого є російський мільярдер. Попри те, що назву фірми не розголошують, журналісти вважають, що йдеться про агентство TUI, яке пов'язують із олігархом Олексієм Мордашовим.

Служба безпеки України також опублікувала фотографії та факти з біографії бенефіціара турагентства, які дозволяють припустити, що це саме Мордашов і TUI Group.

Наголошується, що бенефіціар володіє однією з найбільших російських сталеливарних та гірничодобувних компаній, а також контрольними пакетами акцій кількох підприємств. Мордашов володіє 77,03% акцій "Сєвєрсталі".

СБУ також зазначає, що в 2016 році бізнесмен отримав від президента рф путіна відзнаку "За благодіяння". Тоді нагороду отримали бізнесмени Алішер Усманов, Віктор Вексельберг та Олексій Мордашов.

Служба безпеки опублікувала і фотографії бізнесмена із президентом рф путіним. Особа олігарха на них прихована, але в мережі розміщені аналогічні знімки Мордашова з путіним.

Також на фотографії, наданій СБУ, видно контури логотипу компанії, чиї корпоративні права потрапили під арешт. Вони схожі на логотип TUI.

За рішенням суду на його туристичний бізнес олігарха в Україні накладено арешт. Це стосується, зокрема:

  • корпоративних прав у вигляді 100% статутного капіталу компанії у розмірі понад 31, 5 млн. грн.;

  • коштів у розмірі понад 3 млн грн та 106 тис. доларів, які перебували на банківських рахунках.

Усі заарештовані активи передано до управління Національному агентству України з виявлення, розшуку та управління активами (АРМА). У майбутньому вони можуть бути використані на благо України.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *