У білорусі додатково вивели сили і засоби ППО: навіщо

image
Назар Тарадюк / 01.07.2024 / 0 Коментарів

У білорусі додатково вивели сили і засоби ППО для захисту південних рубежів і критично важливих об'єктів.

Про це повідомив начальник зенітних ракетних військ командування ВПС і військ ППО ЗС Андрій Северинчик, - інформує Центр національного спротиву.

Він зазначив, що це пов'язано з різким збільшенням кількості безпілотників у прикордонних районах. Северинчик заявив, що останнім часом фіксується значне збільшення польотів розвідувальних безпілотників у прикордонних районах білорусі. Повітряний простір став більш напруженим, і часто відбувається порушення державного кордону.

Також він згадав про скупчення сил ППО в Житомирській області та про додаткові заходи для виявлення літальних апаратів у повітряному просторі країни. Ведеться радіолокаційна розвідка і посилюється система візуального спостереження для забезпечення інформації вогневим підрозділам. Северинчик підкреслив, що цілодобово ведуться патрулювання і розвідувальні польоти чергових екіпажів авіації для оперативного реагування на раптові завдання.

Раніше Держприкордонкомітет білорусі повідомляв про перебування в зоні відповідальності Житомирського прикордонного загону "російського добровольчого корпусу" і про розвідувальні польоти українських безпілотників уздовж кордону з білоруссю, а також про знайдені схованки з компонентами для виготовлення саморобних вибухових пристроїв. Сьогодні в ССО ЗС білорусі заявили про наростання напруженості і виявлення проходів для ДРГ на українсько-білоруському кордоні.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *