У білорусі й двох прикордонних областях окупанти тримають 17 тис вояк

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У білорусі й двох прикордонних областях окупанти тримають 17 тис вояк
image
Назар Тарадюк / 25.04.2023 / 0 Коментарів

У південній частині білорусі та на територіях Брянської і Курської областей росії для дій на північному напрямку окупанти зосередили близько 17 тис. військових.

Безпосередньо в білорусі російський контингент становить близько 2800 осіб. Про це повідомив командувач Об’єднаних сил ЗСУ, генерал-лейтенант Сергій Наєв у інтерв’ю Укрінформу.

«До дій на північному напрямку противник залучає два угруповання прикриття державного кордону, які розгорнуті у південній частині білорусі та на територіях Брянської і Курської областей росії, загальною чисельністю близько 17 тис. осіб. Крім того, на полігонах білорусі зберігається присутність російського контингенту регіонального угруповання військ загальною чисельністю близько 2800 осіб. На білоруських військових аеродромах продовжують перебувати літаки та гелікоптери повітряно-космічних сил зс рф», – повідомив Наєв.

Він наголосив, що ситуація на цій ділянці контрольована Силами оборони, однак противник продовжує систематично обстрілювати з артилерії прикордоння Сумської та Чернігівської областей, веде повітряну розвідку з метою завдати вогневе ураження по об’єктах критичної цивільної інфраструктури та викриття українських систем ППО.

Наєв також зауважив, що українське командування продовжує підсилювати Північне угруповання військ, готує резерви, здійснює моніторинг обстановки, переозброює війська на більш сучасні іноземні зразки, вдосконалює фортифікаційні споруди та підвищує щільність мінування території прикордонних смуг.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *