У білорусі за 20 км від кордону з Україною з'явилися «зуби дракона»

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У білорусі за 20 км від кордону з Україною з'явилися «зуби дракона»
image
Назар Тарадюк / 18.05.2023 / 0 Коментарів

Під Гомелем помітили будівництво протитанкових укріплень - «зубів дракона».

Тим часом самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко заявив, що вважає заяви про український контрнаступ дезінформацією. Про це повідомляє моніторингова група «Беларускі Гаюн».

За її даними, на виїзді з селища Калініне Гомельського району тривають будівельні роботи: біля Калінковичського лісництва помітили будівельну техніку, яка, ймовірно, обладнувала фортифікаційні споруди.

«Беларускі Гаюн» вказує, що трохи далі за селищем, біля траси М8 у напрямку кордону з Україною в полі вже встановили лінію протитанкових укріплень — так звані зуби дракона. Відстань від цього місця до кордону з Україною становить близько 20 кілометрів. 

У січні місцеве гомельське видання «Флагшток» повідомляло, що жителі області фіксують перевезення бетонних протитанкових перешкод. Але тоді «Беларускі Гаюн» із посиланням на джерела писав, що ці «зуби дракона» виробляються на Гомельському заводі залізобетонних виробів та відправляються до росії.

Вже у травні «Флагшток» опублікував карту російської лінії оборони на кордоні білорусі. Там заявляли, що низка перешкод просто обривається в полі, де проходить держкордон і відсутній прикордонний контроль. Тож припускалося, що глава білорусі олександр лукашенко не очікує нападу від України, а російські військові — що Україна не використає територію білорусі для вторгнення до Брянської області рф.

Утім, видання помітило, що Гомельське обласне управління МНС закуповує послуги із модернізації системи оповіщення населення прикордонних районів Гомельської області.

Сам самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко під час поїздки до Гомельської області у квітні заявив, що не хоче воювати, та запевнив людей, що українці нападати не збираються.

«Я більше за вас не хочу воювати. У мене теж є діти. І ви всі мої діти. Я не хочу, щоб мені довелося вас посилати кудись на фронт. Тому заспокойтеся, працюйте спокійно. Ніхто на нас нападати не збирається. У тому числі українці», — казав лукашенко.

А 18 травня лукашенко заявив, що вважає дезінформацією заяви про український контрнаступ.

«Але, маю сказати, найбільша дезінформація — цей "контрнаступ". Жодного "контрнаступу", на мій погляд, немає і бути не може. Це просто безумство. Один до п'яти на фронті воювати за технікою і живою силою — це просто безумство. Ні, треба нагнітати, треба накручувати українців для того, щоб продовжувати та втопити нас у цьому протистоянні. У цьому сьогодні суть на фронті. Ми це бачимо. Це у нас за парканом прямо», — сказав він.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *