У будівлі Європарламенту в Брюсселі відкрили «Український хаб»

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У будівлі Європарламенту в Брюсселі відкрили «Український хаб»
image
Оля Коновалова / 17.03.2022 / 0 Коментарів

У Брюсселі в четвер відбулася церемонія відкриття «Українського хабу», який розміщується в одній із будівель Європейського парламенту та буде відкритим для всіх українських громадських організацій Бельгії та для всіх європейців, які вболівають за долю України у ці важкі часи боротьби проти російської агресії.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, у церемонії відкриття «Українського хабу» взяла участь Президент Європейського Парламенту Роберта Мецола, яка вручила символічний ключ координатору комунікаційного центру. Ці обов’язки виконуватиме Наталя Мельник, дружина Представника України при ЄС.

«Ми стоїмо поряд із народом України, вражені вашою мужністю, стійкістю та силою у боротьбі з великим ворогом, що вдерся на вашу територію. Ми в Європарламенті працюємо щодня, щоб надати всю можливу допомогу для України та для її людей. Тож ми вирішили відкрити для вас наш дім, для громадянського суспільства України. Ми назвали його «Український хабом». Це конкретний крок, який дозволить вам використовувати це приміщення для своєї роботи, координувати зусилля з допомоги українцям, що рятуються від війни, а також тим хоробрим людям, які воюють вдома», - сказала Президент Європарламенту.

Вона зауважила, що Європейський парламент перебуває у постійному контакті з Верховною Радою України, допомагає вирішувати питання з логістики та безпеки, щоб Український парламент міг продовжувати свою роботу.

«Ця робота є особливо важливою, коли мають прийматися рішення, необхідні для продовження боротьби із вторгненням. Тож – Слава Україні!», - останнє словосполучення Роберта Мецола вимовила українською мовою.

Як кореспонденту Укрінформу пояснила Наталя Мельник, новий комунікаційний хаб буде відкритим для всіх громадських організацій, що представлені у Брюсселі. Вони зможуть проводити тут свої заходи, пресконференції, а також координувати зусилля, щоб рухатися в одному напрямку – до перемоги над ворогом.

«Принципом роботи хабу є забезпечення рівних можливостей для всіх громадських організацій, які зацікавлені у співпраці з Україною або представляють тут Україну. Ініціатива спочатку була висунута неурядовою організацією Promote Ukraine, згодом її підтримали Постійне представництво України при ЄС та керівництво Європейського парламенту. Це чудове місце, відоме як Station Europe, - але це ж і є наша мета, мета України», - сказала координаторка нової комунікаційної структури.

Вона висловила окрему вдячність Президенту Європейського парламенту Роберті Мецолі, яка доклала багато зусиль, енергії та власної душі, щоб цей проєкт «Українського хабу» зміг відбутися.

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *