У Чернівцях – обшуки військової адміністрації. ФОТО

image
Оля Коновалова / 10.06.2022 / 0 Коментарів

Силовики проводять обшуки у Чернівецькій ОВА.

Офіційної інформації про причину обшуків наразі немає. Однак силовики на місці події підтвердили, що проводять слідчі дії.

За даними СБУ, на місці події працюють представники Офісу генпрокурора і столичні поліцейські. На місці події також є нацгвардійці. Будівлю адміністрації оточили. 

Місцеві ЗМІ повідомили, що обшуки проводять в кабінеті голови Чернівецької ОВА Сергія Осачука. Однак чиновник цю інформацію заперечив.

«Обшуків у мене у кабінеті не було. Ця інформація не відповідає дійсності. Я перебуваю на робочому місці», – заявив голова ОВА.

Водночас він не відповів на питання, чи загалом були обшуки в будівлі обладміністрації.

Раніше заступника голови ОВА викрили на махінаціях з гумдопомогою

На початку червня СБУ повідомила, що заступника голови Чернівецької ОВА підозрюють у махінаціях з гуманітарною допомогою. За даними слідства, він сприяв тому, щоб автомобілі швидкої допомоги, які безкоштовно передали з Італії, використовували для комерційних цілей.

Чиновник відповідав за розподіл «швидких» і визначив один з обласних медзакладів як отримувача частини цієї гумдопомоги. Разом з ним оборудку проводив директор лікарні. Керівник медзакладу переоформив 5 «швидких» на свою благодійну організацію. Все для того, щоб надавати платні послуги з транспортування хворих.

Правоохоронці відкрили кримінальну справу за статтею про привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб, що вчинене в особливо великих розмірах та в умовах воєнного стану. Досудове розслідування у справі триває.

Можливо, обшуки пов'язані з цією справою.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *