У цьому році від сексуального насилля та розбещення на Волині постраждали 33 дитини

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У цьому році від сексуального насилля та розбещення на Волині постраждали 33 дитини
image
Оля Коновалова / 23.09.2022 / 0 Коментарів

У 2022 році на Волині від злочинів проти статевої свободи і недоторканості неповнолітніх постраждали 33 дитини.

Зокрема, від зґвалтувань – 9, сексуального насильства – 13, вчинення дій сексуального характеру з особою, яка не досягла шістнадцятирічного віку – 4 та від розбещень – 7, прокуратура Волинська обласна прокуратура.

Сексуальне насильство, що вчиняється над дітьми, за своїми наслідками – одна з найтяжчих психологічних травм.

Через вікові особливості жертви цей вид злочинності характеризується високим ступенем латентності й злочини проти статевої свободи і недоторканності дитини важко документувати.

Учасники семінару ознайомилися із спеціальними методами і методиками опитування постраждалих дітей, які дають можливість зібрати максимально надійну і детальну інформацію та згодом притягнути злочинця до відповідальності. Обговорили прокурори та поліцейські й шляхи уникнення прорахунків під час розслідування, як-от неодноразового залучення дітей, постраждалих від насильства, до проведення слідчих дій.

Завершуючи роботу семінару, Олександр Бабенков наголосив, що постійне підвищення професійної компетенції прокурорів та слідчих, вивчення світової практики є запорукою покращення ефективності розслідування кримінальних проваджень проти статевої свободи і недоторканності неповнолітніх.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *