У дитини сталася істерика: волинянин вбив собаку сусідів

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У дитини сталася істерика: волинянин вбив собаку сусідів
image
Назар Тарадюк / 30.11.2023 / 0 Коментарів

У Ковелі судили волинянина, який зарізав собаку сусідів.

Про це відомо з вироку Ковельського міськрайонного суду Волинської області.

Це сталося 19 червня з 17:00 по 19:00 годину. Чоловік силоміць витягнув з хліва безпородну собаку Айзу, чорного окрасу, вагою близько 20-25 кг, віком близько 3 років. Застосувавши фізичну силу, за допомогою тканинної мотузки, знайденої на місці події, зробив зашморг на шиї собаки та силою перемістив її на відстань приблизно 500 метрів від подвір`я сусідів, у чагарники. Після цього обвинувачений дістав з кишені штанів кухонний ніж і встромив у шию Айзи.

Він спричинив тілесні ушкодження у вигляді різаної рани в ділянці середньої третини вентральної поверхні шиї з порушенням цілісності м`яких тканин шиї, магістральних судин, трахеї та стравоходу, які несумісні з життям та які призвели до смерті собаки.

Чоловік розповів, що собака топтала його курей, він звертався щодо цього до чоловіка потерпілої. В скоєному кається, просить суворо не карати. Цивільний позов визнає частково, вимоги стягнення витрат на розтин собаки (241 грн. 66 коп.) визнає в повному обсязі, розмір моральної шкоди вважає завищеним, визнає завдану шкоду в розмірі 2000-3000 грн.

Потерпіла розповіла, що в той день її не було вдома, коли повернулася, то побачили, що собаки не має, хлів відкритий, пішли за чагарники, де і знайшли собаку, у доньки, якій 11 років, сталася істерика, викликали дільничного. Собака вдень зачиняли, а ввечері випускали, донька до цього часу плаче за твариною. Айза прибилася до них і мешкала близько трьох років.

Позовні вимоги потерпілої про стягнення з обвинуваченого 10 000 грн. у відшкодування моральної шкоди, суд вважає завищеними та не доведеними. Суд вважає «розумним та справедливим відшкодування моральної шкоди в розмірі 3000 грн., який буде еквівалентним її моральним стражданням».

Отож, чоловіка суд визнав винним у вбивстві та на 5 років позбавив волі, проте звільнив від відбування покарання з випробувальним строком на 2 роки. Із вбивці собаки стягнули 3000 грн. відшкодування моральної шкоди.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *