У громаді на Волині перевіряють стан споруд цивільного захисту. ФОТО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У громаді на Волині перевіряють стан споруд цивільного захисту. ФОТО
image
Яна Горчинська / 02.02.2022 / 0 Коментарів

На території Володимир-Волинської громади знаходиться 30  споруд цивільного захисту, 11 з яких перебувають у державній формі власності, 10 – у комунальній та 9 – у приватній. Про це повідомляють на сайті офіційного сайту Володимира.

Окрім цього, є 44 підвальні приміщення у багатоповерхівках, які також можуть бути тимчасовими укриттями. 1 лютого відповідні служби разом із першим заступником міського голови Ярославом Матвійчуком провели обстеження кількох міських укриттів, аби оцінити їхній стан.   

Зокрема, оглянули укриття, що знаходиться у підвальному приміщенні Центру професійної освіти. Це одна з кращих споруд цивільного захисту нашого міста, у якій можуть знайти прихисток до трьох сотень людей. Наразі тут облаштовано тир для стрільби та навчальний кабінет. В укритті зберігаються медичні аптечки та протигази, окрім цього у приміщенні є система вентилювання.

Наступна споруда, яку оглянули, знаходиться на вулиці Ковельській, 108. У цьому протирадіаційному укритті нині займаються вихованці військово-патріотичного центру «3-ий полк». Тут сухо, тепло та є санвузол.  

Як зазначив Ярослав Матвійчук, зараз місцева влада спільно з відповідними структурами аналізує стан усіх укриттів громади, аби винести на обговорення депутатів питання виділення додаткових коштів на їх ремонт та належне облаштування. Також планують спільну нараду міського голови з очільниками ОСББ та управляючою житловою компанією щодо наведення порядку у підвалах будинків, які також можуть бути тимчасовими укриттями.   

Щоб не пропустити найважливішого – підписуйтесь на наші новини у зручному для вас форматі: Facebook та Telegram

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *