У якій громаді на Волині запрацював Дія.Центр: що треба знати

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У якій громаді на Волині запрацював Дія.Центр: що треба знати
image
Назар Тарадюк / 04.04.2024 / 0 Коментарів

У Нововолинську відкрили центр надання адміністративних послуг – Дія.Центр, де 56 тисяч мешканців громади отримуватимуть 327 державних послуг.

Про це повідомив голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко.

У центрі обладнане місце для самообслуговування, зона очікування, дитячий куточок, кімната персоналу, робочі місця для персоналу та місце, де можна оцінити якість обслуговування. Також ЦНАП оснащений сонячними панелями, що забезпечують безперебійну роботу установи при відсутності електропостачання.

Зазначають, що важливою умовою відкриття Дія.Центру є дотримання вимог безбар’єрності та доступності усіх категорій населення. Тому для людей з особливими потребами передбачений окремий санвузол. Водночас на вулиці облаштована кнопка виклику, пандус, інформаційні та навігаційні таблички з шрифтом Брайля, встановлені тактильні смужки.

Крім того, у ЦНАПі є мобільна валіза, що дозволить адміністратору обслуговувати маломобільні групи населення віддалено.

Погуляйко зазуважує, що реалізували й інші проєкти: запроваджена комплексна послуга «єМалятко», сервіс «Електронна черга», адмінсервіс «Ветеран», встановили робочі станції для оформлення та видачі паспортів тощо.

До слова, проєкт реалізовали за підтримки Міністерства цифрової трансформації України, Цифрова Волинь та Волинська обласна державна адміністрація.

Варто зауважити, що на Волині вже функціонують вісім Дія.Центрів.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *