У Херсоні священник упц мп торгував російською зброєю та боєприпасами

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У Херсоні священник упц мп торгував російською зброєю та боєприпасами
image
Назар Тарадюк / 26.09.2023 / 0 Коментарів

На Херсонщині настоятеля одного із храмів упц мп затримала Служба безпеки спільно з Національною поліцією.

Він підпільно продавав зброю та боєприпаси, які залишилися після втечі окупантів від українського контрнаступу. Задокументували, що клірик зберігав ворожі арсенали у 2 схронах. Один із них - прямо на території будівництва нового храму упц мп у Херсоні, - інформують в СБУ.

Затримали його «на гарячому» – поетапно задокументувавши спробу продати два переносних зенітно-ракетних комплекси «Ігла» з комплектуючими. У «доповнення» до цих ПЗРК священник «пропонував» придбати боєприпаси до ручних протитанкових гранатометів РПГ-7.

Вартість таких засобів ураження продавець у рясі оцінив в 115 тис. у гривневому еквіваленті. Встановили, що фігурант підшукував своїх клієнтів через власні зв’язки, у тому числі в кримінальних колах.

Потрапляння зброї до представників злочинного світу могло призвести до загострення внутрішньої обстановки у Херсоні, зокрема через спроби провокацій з боку російських спецслужб.

Під час огляду схрону на території будівництва нового храму упц мп у Херсоні вилучили 5 пострілів та 2 порохових заряди для гранатометів.

Другий схрон обладнав у підвалі дев’ятиповерхового будинку. Там священник зберігав:

  • кулемет і автомат Калашникова з комплектуючими;
  • 3 бойові гранати Ф-1;
  • майже 7 тис. набоїв до автоматичної зброї, у тому числі великокаліберних зразків.

Наразі фігуранту повідомили про підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Суд обрав для нього запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Зловмиснику загрожує до 7 років тюрми.

Усю вилучену зброя і боєприпаси направили на експертизу, а в подальшому передадуть на потреби ЗСУ.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *