У Києві на блокпості збили двох військових: один загинув

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У Києві на блокпості збили двох військових: один загинув
image
Назар Тарадюк / 25.07.2023 / 0 Коментарів

Смертельна ДТП сталася в ніч проти 25 липня у Святошинському районі Києва.

Водій збив на блокпосту військовослужбовців. Унаслідок ДТП один боєць загинув, ще один госпіталізований. Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора.

За даними слідства, водій автомобіля в період дії комендантської години рухався проспектом Берестейським, коли наїхав на військовослужбовців Національної гвардії України, які несли службу на блокпосту.

Унаслідок ДТП один військовий від отриманих травм загинув. Іншого нацгвардійця госпіталізували у важкому стані. Водночас за даними Міністерства внутрішніх справ, водій легковика травмував двох військовослужбовців.

В МВС уточнили, що 23-річний водій їхав на великій швидкості. Його автомобіль протаранив ще дві припарковані автівки, в одній з яких перебував військовий територіального центру комплектування.

Внаслідок зіткнення 49-річний солдат від отриманих травм загинув на місці, а його 26-річного товариша по службі з травмами різного ступеня тяжкості госпіталізували до медичного закладу. Ще одному постраждалому військовому надали допомогу на місці.

До слова, правоохоронці затримали водія на місці події. Слідчі готуються оголосити йому повідомлення про підозру, після чого суд обере запобіжний захід. Прокурори клопотатимуть про тримання під вартою.

Розслідування прокурори почали за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 8 років із можливим позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *