У Луцьку гуртожиток для переселенців зроблять у навчальному корпусі університету

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У Луцьку гуртожиток для переселенців зроблять у навчальному корпусі університету
image
Оля Коновалова / 07.10.2022 / 0 Коментарів

Гуртожиток для внутрішньопереміщених осіб облаштують в одному із навчальних корпусів Луцького національного технічного універстету.

Луцьк із перших днів війни використовував усі можливі ресурси для прийому людей з регіонів, де йшли бойові дії. На початковому етапі в цьому були задіяні навчальні заклади, що мали місця для проживання, гуртожитки, школи. Станом на сьогодні, в Луцьку офіційно зареєстровано близько 20 тисяч ВПО. Міська влада шукає можливості розмістити їх у громаді на тривалий час на постійній основі. Інвестиційний проєкт із НЕФКО має на меті допомогти частково вирішити цю проблему.

Інвестиційний проєкт реконструкції гуртожитку здійснюється з метою забезпечення житлом ВПО з-поміж викладачів і студентів Донецького технічного університету. Після російського вторгнення за наказом Міністерства освіти цей навчальний заклад і два його фахових коледжі перемістилися до Луцька. Оскільки в місті працює Луцький національний технічний університет, муніципалітет прийняв рішення реконструювати один із навчальних корпусів ЛНТУ під гуртожиток для ВПО.

Проєктом реконструкції передбачено утеплення фасаду, заміна і утеплення покрівлі, заміна вікон, дверей, внутрішніх мереж теплопостачання, встановлення ІПН, внутрішні роботи з переоблаштування корпусу в гуртожиток. Третя частина приміщення планується під смартквартири.

Наразі проведено тендер на закупівлю робіт по контракту: «LUTSK-IDP Lot1&2: Поточний ремонт та Реконструкція учбово-лабораторного корпусу № 3 Луцького національного технічного університету під гуртожиток для цілей розміщення внутрішньо переміщених осіб за адресою м. Луцьк вул. Софії Ковалевської, 29». Триває процес оцінки тендерних пропозицій, які надійшли від учасників. Планове завершення виконання усіх будівельних робіт повинно відбутися не пізніше 30.06.2023.

Нагадаємо, портативні зарядні станції почали виготовляти у Луцькому національному технічному університету. Згодом їх передаватимуть для українських військових на фронт.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *