Лучан навчали відрізняти справжні грецькі продукти від підробки. ФОТО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Лучан навчали відрізняти справжні грецькі продукти від підробки. ФОТО
image
Яна Горчинська / 30.01.2022 / 0 Коментарів

У Луцьку вчора, 29 січня, відбувся «Грецький вечір», на якому організатори Наталя Толмачова  та Нікос Карапанагіотіс навчали відрізняти справжню олію від підробки. Журналісти Інсайдер Медіа були серед гостей вечора та поспілкувалися з організаторами.

Спілкуючися з Наталею Толмачовою, яка зі своїм чоловіком постачає оливкову олію та оливки, ми дізналися,  що ідея проведення «Грецького вечора» в форматі лекції+дегустації з’явилася з того часу, коли у них почали запитувати, чи їхня олія не гірчить.

«Це питання викликало в мене подив до того моменту, поки я не вивчила ринок «оливкової» олії в Україні», -  ділиться з нами Наталя та розповідає, як все починалося:

«Мій чоловік, Нікос Карапанагіотіс, співвласник однієї з найкращих рибних таверн в Північній Греції – «Nautilos», і він на власному досвіді знає, що на дешевих продуктах отримати якісну страву просто неможливо. Тому коли постало питання, олію якої якості привозити в Україну, він сказав: Ми веземо або хорошу, або не веземо нічого!

Ось тоді я й зрозуміла, що в Україні дуже багато фальсифікату і дуже мало справді якісного продукту, що наші люди надзвичайно мало знають про те, як відрізнити справжню олію від підробки, і що навіть придбана у великих торгових мережах олія не завжди є тою, за яку її видають».

Тоді у жінки й народився, як вона називає, «оливковий лікбез»: вона зібрала до купи всю необхідну інформацію та звела все в доступний для сприйняття формат. «Але погодьтесь – скільки б вам не розповідали, як пахне олія, ви не зрозумієте різниці, поки самі не відчуєте», - переконана організаторка Грецького вечора.

А як пробувати олію і не посмакувати оливками? Або чудовою грецькою фетою?  Крім того, є ще дуже багато цікавих та надзвичайно корисних для здоров’я продуктів, які майже невідомі в Україні: тахіні, петімезі, кероб, соуси бальзаміко, приправи та ефірна олія орегано і т.д.

Мені неймовірно прикро, коли люди купують фальсифікат, переплачують за нього і щиро вірять, що дбають про своє здоров’я та здоров’я своїх дітей. Адже найчастіше під виглядом оливкової олії в Україні продають суміш соняшникової та рапсової і ще невідомо чого.

І мені дуже хочеться поділитись з людьми своїми знаннями, вберегти їх від помилок та зберегти їхні кошти та здоров’я.

Довідка:

Наталя Толмачова, 20 років пропрацювала в редакції «Вісник+К» на посаді заступника редактора, волонтер, вивчає Грецію та її продукти з 2016-го року.

Ніколаос Карапанагіотіс, співвласник таверни «Nautilos», тривалий час працював в грецькій телекомпанії оператором, був в гарячих точках.

Подружжя постачає в Україну оливкову олію extra virgin та оливки від грецького виробника «Lamda Foods S.A.».

Щоб не пропустити найважливішого – підписуйтесь на наші новини у зручному для вас форматі: Facebook та Telegram

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *