Чому і на скільки зросла ціна за проїзд у луцьких тролейбусах. ІНФОГРАФІКА

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Чому і на скільки зросла ціна за проїзд у луцьких тролейбусах. ІНФОГРАФІКА
image
Яна Горчинська / 18.01.2022 / 0 Коментарів

У Луцьку підвищили вартість проїзду у тролейбусах. Про це стало відомо під час засідання виконкому Луцької міськради сьогодні, 18 січня.

Так, тариф зросте до 6 грн, замість підняти вартість проїзду. Депутат міськради Борис Смаль зазначив, що до підвищення тарифу за проїзд зумовлене ростом вартості електроенергії.

«Ми пропонуємо встановити 6 грн за проїзд. Це непільгова ціна. Пільгова буде у 2 рази менша, як і було попередні рази».

Також він відмітив, що понад 70 відсотків складової тарифу складає електроенергія.

Як повідомив голова міської ради Ігор Поліщук, Луцьк є останнім обласним центром, де зберігається вартість проїзду 4 грн: «Ми проаналізували і побачили наступні дані: Тернопіль – 10 грн банківська картка, неперсоніфікований квиток – 9 грн, картка тернополянина – 8 грн, Вінниця – 8 грн, Івано-Франківськ – банківська картка – 8 грн, разовий квиток у водія – 10 грн, транспортна картка – 6 грн, Львів – 10 грн, у разі придбання квитка у спецпунктах продажу – 9 грн, Рівне – 6 грн. Тому на сьогодні Луцьк буде містом, у якому навіть, якщо ми ухвалимо рішення про проїзд за 6 грн, зберігатиметься одна із найнижчих цін. Це вимушений крок і, як сказав Борис Анатолійович, реальна вартість квитка становить 11-12 грн з мінімальною рентабельністю». 

За рішення проголосували 12 депутатів.

Щоб не пропустити найцікавішого – підписуйтесь на наші новини у зручному для вас форматі: Facebook та Telegram

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *