У Луцьку презентуватимуть книгу «Україна Incognita»: де і коли. ФОТО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У Луцьку презентуватимуть книгу «Україна Incognita»: де і коли. ФОТО
image
Оля Коновалова / 14.09.2022 / 0 Коментарів

Сьогодні, 14 вересня, у Луцьку презентуватимуть дев’яте, ювілейне перевидання книги «Україна Incognita».

Про це повідомила політикиня, депутатка Волинської обласної ради Юлія Вусенко.

Презентація відбудеться у Волинському національному університеті імені Лесі Українки о 12:00 (проспект Волі, 13).

Як зазначає головна редакторка газети «День» Лариса Івшина, перше видання цієї книги побачило світ ще 20 років тому. Провідна ідея цієї праці: українці мають думати про майбутнє, а для цього конче потрібне безперервне перенавчання нашої нації, потрібна надійна історична лоція. Є всі підстави стверджувати, що «Україна Incognita» є саме такою. Уже той факт, що книзі вже двадцять років, а її досі активно запитують, свідчить, що ця праця заслуговує на особливе ставлення. Ця книга стала «бабусею» книжкової серії «Бібліотека газети «День»», її першою «ластівкою».

Читачі «Україна Incognita» переконаються, що історія не є предметом застиглим, вона спрямована в майбутнє. Як пише головний редактор газети «День» Лариса Івшина: «Історія готує майбутнє з матеріалу замовника».

«Бібліотеці й першій книзі Україна Іncognita – 20 років. Саме час оцінити уроки історії і як ми вчилися... Може, хоч тепер має бути очевидно: Історія, перенавчання народу – питання національної безпеки. За цей час можна було ще й здійснити успішну гуманітарну експансію. Путін «живиться» нашими гріхами. До речі, дуже показово, що, вкравши Крим, він оперативненько вніс поправки в шкільні підручники історії... І росте нове покоління сусідів, у свідомості яких закріплена збочена «карта світу» – де нашої країни нема. Це не жарт. Це і є війна за місце в історії», – нагадує головний редактор газети «День» Лариса Івшина.

Ювілейне перевидання супроводжується післямовою головного редактора, написаною влітку 2022 року, по слідах драматичних подій російсько-української війни.

Регіональний тур здійснюється за сприяння Благодійного фонду підтримки ініціатив газети «День» та в рамках проєкту «Адвокати громад», що імплементується ГО «АНТС» за підтримки European Endowment for Democracy

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *