У Луцьку продають майно російського банку

image
Оля Коновалова / 24.07.2022 / 0 Коментарів

На продаж виставили приміщення підсанкційного російського «Промінвестбанку», що знаходиться в Луцьку та все його майно.

Оголошення про продаж розміщене на сайті Prozorro.sale, пишуть Волинські новини.

Зокрема, на торги виставили частину нежитлового приміщення загальною площею 1 050,8 квм. Розташоване приміщення у Луцьку на вул. Степана Бандери, 20.

Крім того, на продаж виставлені також основні засоби в кількості 225 штук (банкомати, комп’ютери та офісне обладнання, меблі, сейфи, кондиціонери, телефони, комутатори та інше).

Стартова ціна лоту – 9,95 мільйона гривень. Торги мають відбутися 2 серпня.

Нагадаємо, 19 березня Президент Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО від 11 березня про застосування санкцій проти двох російських банків: АТ «Сбербанк» та ПАТ «Промінвестбанк». Щодо останнього, то 99,772644% його акцій належить російській держкомпанії «ВЕБ. РФ», або «Внєшекономбанк». Ліквідація «Промінвестбанку» розпочалася 25 лютого на підставі рішення Національного банку України про відкликання ліцензії цієї установи, а цінні папери націоналізовані на підставі закону, що передбачає націоналізацію українських «дочок» Сбербанку росії та ВЕБ.рф.

До слова, в примітках до торгів вказано, що потенційним покупцем не може бути російська федерація або особи, пов'язані з державою-агресором, а саме:

громадяни рф, крім тих, що проживають на території України на законних підставах;

юридичні особи, створені та зареєстровані відповідно до законодавства рф;

юридичні особи, створені та зареєстровані відповідно до законодавства України, кінцевим бенефіціарним власником, членом або учасником (акціонером), що має частку в статутному капіталі 10 і більше відсотків, якої є рф, громадянин рф (за винятком тих, хто проживає на території України на законних підставах), або юридична особа, створена та зареєстрована відповідно до законодавства рф.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *