У Луцьку провели міжнародні змагання з пожежно-прикладного спорту

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У Луцьку провели міжнародні змагання з пожежно-прикладного спорту
image
Назар Тарадюк / 27.05.2023 / 0 Коментарів

У Луцьку 26 травня завершились 34-ті міжнародні змагання з пожежно-прикладного спорту пам’яті пожежних-героїв Чорнобиля.

Про це розповів Суспільному головний суддя Володимир Грушовінчук. 

У турнірі взяли участь понад сто рятувальників з 12 регіонів України. Зі слів головного судді, з-за кордону у зв’язку з повномасштабним вторгненням учасники не приїхали, утім статус "міжнародні" у змаганнях залишили.

"В ліквідації аварії у 1986 році брали участь велика кількість держав. Це була загроза всьому світу радіоактивного забруднення. І після цього треба віддавати шану рятівникам, які врятували світ від катастрофи", – зазначив Володимир Грушовінчук.

Змагання у Луцьку тривали два дні, в програмі було чотири дисципліни. У перший день в командному заліку першість вибороли волинські рятувальники, розповів учасник команди Олександр Андрійчук. Каже: пожежну естафету пробігли за 57 секунд. 

У другий день спортсмени показували бойове розгортання з подачею двох стволів.

Першими на старт вийшли рятувальники Дніпропетровської області, для цього виду змагань використовують усе своє спорядження, розповів тренер команди Павло Скуба.

"Нам потрібно три рукави, які – магістральна лінія. Розгалуження і два ствола. Для того ще потрібно два рукави всмоктуючи, які забирають води з ємності. Там кубометр води", – каже тренер.

Найтитулованіший спортсмен у збірній Одещини – Денис Єсипенко. "Від початку повномасштабного вторгнення наша робота змінилась в гіршу сторону. Нас долучали до розбору завалів після ракетного обстрілу та інколи гасіння пожеж. Було важко не лише фізично, але і морально", – каже спортсмен.

Як розповів головний суддя змагань, за результатами дводенного турніру лідерами загальнокомандної першості стали спортсмени-рятувальники Черкаського інституту пожежної безпеки, волиняни – другі, кияни – треті.

За традицією команда-переможниця в дисципліні бойове розгортання влаштувала тренеру купання.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *