У Луцьку розчищатимуть річки

image
Віктор Гордійчук / 18.01.2023 / 0 Коментарів

На 2023 рік у Луцьку запланували заходи з розчистки русла річки Сапалаївка. Окрім того, в місті планують очистити від мулу заплаву річки Стир, що біля вулиці Ковельської.

Про це йшлося 18 січня під час засідання виконкому Луцької міської ради, повідомляє інформагентство Волинські новини.

Протягом року на охорону та догляд за водними ресурсами в Луцьку запланували виділити 650 тисяч гривень, прокоментувала керівниця відділу екології Оксана Лисак.

 «Обов’язково передбачені заходи з розчистки русла річки Сапалаївка, прибирання чагарників на берегах річки. Торік ми зробили частину робіт. Цього року плануємо продовжити роботи від моста на вулиці Шопена в бік вулиці Чехова до «Сіті Парку». Об’єм, який вдасться зробити буде визначено відповідними актами», – зазначила Лисак.

Як додав міський голова Ігор Поліщук, працівники «Луцькспецкомунтрансу» періодично здійснюють перевірку в межах приватного сектору.

«На жаль, є люди, які облаштовують і виводять у Сапалаївку не тільки зливову, а й побутову каналізацію. Звичайно, цього робити не можна, це порушення, тому такі випадки фіксують, а роботу таких несанкціонованих врізок у річку припиняють. Люди повинні бути свідомими, адже ми всі живемо в цьому місті», – зазначив Ігор Поліщук.

Також він додав, що цього року буде проведено очищення від мулу заплави на вулиці Ковельській.

«Там катастрофічна ситуація, відбувається серйозне обміління. Попередніх років, коли рівень води падав, були окремі ділянки, де мул проступав наверх, тобто води там практично не було. Тому потрібно приділити заплаві належну увагу, аби ми не втратили цю водойму», – наголосив Луцький міський голова.

Нагадаємо, раніше на Волині розчистили меліоративні канали біля Прип’яті.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *