У Луцьку тренується шестикратний рекордсмен України з плавання. ВІДЕО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У Луцьку тренується шестикратний рекордсмен України з плавання. ВІДЕО
image
Оля Коновалова / 14.06.2022 / 0 Коментарів

Через війну багато українських спортсменів були змушені покинути не лише тренування, а й свої домівки. І уже на новому місці вони намагаються повернутися до спорту та звичного режиму тренувань та навантажень.

Так, в обласному басейні Луцького національного технічного університету та Центральному басейні міста тренуються близько 30 спортсменів-переселенців. Про це розповів Суспільному тренер, який приїхав з Києва, Віталій Алпатов.

Нині в Луцьку займаються плавці з Харкова, Полтави, Кривого рогу, Запоріжжя, Мелітополя та Маріуполя.

Віталій Алпатов тренує семеро спортсменів переселенців у Центральному басейні Луцька. Каже, що плавців готує на відбіркові змагання закордоном. "Хочемо виконати нормативи на штатну збірну Житомира і на зимову участь в Чемпіонаті Європи", — говорить тренер.

Аліні Сімоненко – 13 років, із них чотири, дівчина професійно займається плаванням. Улюблений стиль плавання харків’янки – брас. Тренувалася у сучасному 50-метровому басейні. А далі – війна, поспіхом складена валіза, в яку поклала, з її слів, найпотрібніші речі — купальник, шапочку та окуляри.

Півтора місяця дівчина жила під обстрілами у Харкові, потім її батьки відвезли до Львова. Розповідає: 24 квітня, на Великдень в їхній дім потрапив снаряд. Повертатись нікуди.

У луцькому басейні також тренується шестикратний рекордсмен України з плавання на 50-ти метрах на спині Богдан Касьян.

Плавець родом з Полтави, до війни тренувався у столиці. Потім, – розповідає хлопець, – майже тримісячна перерва у тренуваннях. Зараз, – каже плавець, – доводиться наздоганяти згаяний час. Щодня у луцькому басейні долає до шести кілометрів.

Владислава Шаєнко – спортсменка із Дніпра. Дівчині – 18, із них десять років професійно плаває. Нині дівчина живе в одному з гуртожитків Луцька, щодня тренується та готується до спортивних змагань.

Зі слів тренера Віталія Алпатова, спортсмени-переселенці тренуватимуться у луцьких басейнах до кінця літа. Згодом частина із них переїде у Львів — там більший басейн. В Україні змагання із плавання поки не відбуватимуться.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *