У Луцьку відбулися змагання з робітничих професій

image
Оля Коновалова / 27.10.2021 / 0 Коментарів

На базі ПрАТ «Едельвіка» відбувся перший відбірковий етап наймасштабнішого змагання з робітничих професій WorldSkills Ukraine.

Участь у змаганнях взяли 34 студенти віком від 18 до 22 років. Змагання відбулися у вівторок, 26 жовтня, інформують на сайті Волинського обласного центру зайнятості.

На заході були присутні представники влади, освіти та партнери виробництва. Волинський обласний центр зайнятості представив його керівник Роман Романюк. У зверненні до молоді він вкотре наголосив, що технічні спеціальності зараз дуже актуальні.

«Серед великої кількості вакансій, які потребують рекрутації з укомплектування, понад 60 відсотків стосуються саме технічних професій. Нині завдяки саме таким конкурсам молодь може зрозуміти, що ця сфера не тільки популярна, а й прибуткова. Повірте, робітничу освіту, ви точно отримаєте робоче місце та хорошу заробітну плату. Нехай кожен знайде ту справу, яку буде робити з любов’ю. Бажаю перемоги та гарної реалізації в житті й на ринку праці», – зауважив пан Роман.

Конкурс професійної майстерності розпочали з локації «Технологія моди» у ПрАТ «Едельвіка», де учасники мали пошити сукні за власними ескізами з підготовлених лекал.

Поки студенти конкурували, директор ПрАТ «Едельвіка» Юрій Переходько ознайомив гостей зі специфікою роботи свого підприємства. В одній будівлі розташовані адміністрація та всі виробничі цехи. Асортимент їх продукції досить різноманітний: від тканин та домашнього текстилю до одягу та вишиванок.

Нагадаємо, що ця фірма – найбільший виробник декоративних тканин на ринку України. Завдяки тісній співпраці з обласною службою зайнятості з початку року на підприємство «Едельвіка» було працевлаштовано 4 людини. Нині є три актуальних вакансії: кравець, апаратник та апретурник.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *