У Луцьку виготовлятимуть більш потужні «ДжаВолини». ВІДЕО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У Луцьку виготовлятимуть більш потужні «ДжаВолини». ВІДЕО
image
Яна Горчинська / 07.03.2022 / 0 Коментарів

У час війни, мабуть, чи не кожен українець намагається додати свою лепту до перемоги. А лучанин Павло Цапюк взявся за виготовлення аж двох виробів: турнікетів та катапульти для метання «коктейлів Молотова».

Як повідомив Павло Цапюк у коментарі для Інсайдер Медіа, виготовлення обидвох виробів займає різну кількість часу і вони на різних етапах розробки.

Катапульту, до прикладу, чоловік виготовляє за 2 години. Для цього треба зварювальний апарат і болгарка, трохи фурнітури та гумка.

«Це не бойова модель, і, на цей момент, не становить особливої цінності, адже це перший варіант, який я виготовив для перевірки, чи не гасне «коктейль Молотова», коли його різко «пуляють» із чогось. Плануємо зробити другу модель, трохи потужнішу».

Автор виробу планує й надалі працювати над виробом та удосконалювати його:

«У країні є сотні тисяч людей-умільців. Я покажу їм, чому я навчився й охочі будуть її доробляти, хто як уміє. Я теж її буду доробляти».

Як ми вже згадували, Павло Цапюк займається виробництвом турнікетів. Для виготовлення цих виробів потрібна більша кількість часу:

«Турнікети, що ми виготовляємо, є більш технологічні. Для їх виготовлення потрібні суперстійкі матеріали до розтягування.  Його не може кожен зробити. Якщо добути всі складники, то можна протягом дня-двох можна вже завершити розробку. Там питання не в 3D друці, як більшість вважає, а в правильних стропах».

Якщо виробництво катапульти «ДжаВолини» не вимагає великої кількості рук, то для виготовлення турнікетів, Павло Цапюк звертається до спеціалістів: і до взуттєвої фабрики, і до інженерів, друкарів зі станками 3D.

«Я організував людей, які оперативно можуть виконувати свою функцію. Назвав цей творчий цех. «Молотом Тора. Кузнею перемоги.

Тільки виникає якась задача – ми намагаємося її розв'язати: або розвіяти міф, або продовжити розробку.

Я буду й надалі працювати в цьому напрямку й робити те, що вмію», - переконаний Павло Цапюк.

Щоб не пропустити найважливішого – підписуйтесь на наші новини у зручному для вас форматі: Facebook та Telegram   

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *